Klysta jau trečią kartą. Kaip Vengrija tapo Rusijos sąjungininke (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nepaisant skandalingų premjero Viktoro Orbáno pareiškimų, 60-65% Vengrijos visuomenės vis dar yra labai palankūs Europos Sąjungai. Tai rodo, kad Vengrija greičiausiai nepasitrauks iš bloko per ateinančius kelerius metus.

Tokią nuomonę televizijos kanale FREEDOM išsakė naujosios ir naujausios istorijos filosofijos mokslų daktaras Stefano Bottoni.

Jis pažymi, kad dauguma vengrų jau savo mąstymu ir kultūriškai pasitraukė iš ES. Taigi tai nėra tradicinio politinio pasitraukimo, kuris įvyksta arba neįvyksta, klausimas, mano S. Bottoni.

„Dabar yra taikos stovykla, kuri bando išsaugoti tai, ką turi iš Vakarų civilizacijos. O kita stovykla yra diktatūrų stovykla, tai gali būti Rusija, tai gali būti Kinija, gali būti Turkija, „Hamas“ ir taip toliau“, – sakė jis.

Be to, visuose šiuose konfliktuose dalyvauja agresorė Rusijos Federacija, ir visur rusai stoja į neteisingą pusę. O dabar Vengrija pereina į rusų pusę, – tęsė laidos svečias.

„Deja, vengrai turi senas tradicijas per ilgai išbūti neteisioje pusėje. Taip buvo Pirmajame pasauliniame kare, dėl kurio 1918 metais Vengrija žlugo kartu su Austrijos-Vengrijos imperija ir neteko dviejų trečdalių savo teritorijos. Tai padarė Antrojo pasaulinio karo metais, kai stojo į nacių sąjungą, ir iš jos išstojo tik 1944 metų pabaigoje“, – sakė S. Bottoni.

 

Tuo pat metu pralaimėjimas Antrajame pasauliniame kare labai neigiamai atsiliepė Vengrijai.

„Ir dabar didelė dalis Vengrijos politinio elito vykdo panašią politinę savižudybę. Jie nepalaiko savo nacionalinių sąjungininkų, bet žaidžia labai pavojingą dvigubą žaidimą. Tuo tarpu juos vis dažniau šantažuoja ir nukreipia iš Maskvos“, – sakė S. Bottoni.

 

Vengrija buvo XX amžiaus auka, sakoma, jai ir jos žmonėms XX amžiuje atsitiko daug nesąžiningų dalykų.

„Tai yra, istorijos auka, kaip ir Rusija. Ir tuo pačiu vengrai nekalti, yra nepriekaištingi. O dabar turi naują priešą – Briuselį, Sorosą, amerikiečius“, – pažymėjo istorikas.

Istoriko teigimu, Vengrija dabar panaši į Rusiją 2005–2008 m.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(20)
(1)
(19)

Komentarai ()

Susijusios žymos: