Jaunimo rašysenoje tekstai tampa textais, vasaris – wasariu

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

FtBall 2010-02-22 19:37
vyckas 2010-02-22 19:38
O tu ziuredamas televizoriu ir noredamas perjungti kanala atsistoji, nueini prie televizoriaus, perjungi kanala, grysti atgal. Ir taip visa vakara ? Juk ziuredamas tv nemanau, kad irgi kurnors skubi. Esme ne skubejime o patogume, man patogiau sveplai, tau su visais pauksciukais. Ir labai abejoju ar tu taip rasyt stengies del kurio nors skaitytojo is sito ar kurio nors kito forumo, greiciausiai taip rasai del saves kas pilnai suprantama ir normalu. As rasau sveplai nes man taip daug lengviau ir patogiau. Ir nepyk, bet tikrai ne tavo reikalas kaip as rasau. Kol sito forumo moderatoriai neprades trinti sveplai parasyt komentaru, taip ir rasysiu. Ir tikrai manau ne as vienas. As visiskai nesureiksminu ar virs raides yra bruksniukas ar jo nera.
Zuykas 2010-02-22 19:52
FtBall, nesupratau tavęs, tau patogiau vietoje vienos raidės nuspausti raidę ir ženklą jai? Be to, taisant klaidas vis vien vaikščiot po tekstą reikia, nesvarbu ar ten lietuviškos raidės trūksta ar dar kokia klaida. !@#$%^&*+ ženklus rašyti galima ir kalbos nepakeitus, nuspaudi dešinį alt+ dešinys shift ir tada tau reikiamą ženklą. Jei naudoji lietuviškas raides, pastebėsi kad ne taip jau dažnai procentų ženklo ir panašiai reikia, nebent vedi kokią statistiką. Dėl sms viską suprantu, sakyčiau bent jau kol kas ten šveplavimas būtinas.
Analog 2010-02-22 21:23
Stengiuosi rašyti lietuviškai, nes gerbiu kalbą, taip, kaip kad nesišlapinu ant prezidentūros kampo, nes tiek Lietuvai, tiek prezidentei jaučiu pagarbą. O kanalo perjungimas pulteliu nekeičia nieko, o štai švepla tekstą skaityt yra sunkiau.
vyckas 2010-02-22 22:16
Nemanai, kad lyginti slapinimasi ant prezidenturos ir lietuvisku simboliu nenaudojima yra lindimas i krastutinumus? Kaip ir kaikurie komentarai apie IQ ir FtBall ideta nuotrauka. Man tai panasu i perdideli susireiksminima. Paziurekit i mane as rasau lietuviskom raidem, as patriotas, gerbiu lietuviu kalba, tauta, prezidente, o jus kas taip nedarot esat visiskai degradave, nemokat skaityti, rasyti, ir t.t. Vieniem sunkiau toki teksta skaityt, kitiem galbut sunkiau rasyt. Kuris siuo atveju teisus, kuris ne? Gal tiem kuriem sunku skaityt tegu neskaito, o kuriem sunku rasyt, neraso?
qriuqriu 2010-02-22 22:21
hmm visu pirma sveplai raso tie kurie daznai mmorpg globale losia arba chatina be saiko angliskoj aplinkoj, tai persijungt i lietuviska aplinka sudetinga, programistams ir ganetinai sunku adaptuotis, as nekalbu apie 16mecius nzn kuo jie uzsiimineja, bet daugumos ju pirstai jau kreivi (nuo sms?)...o jei pats sveplai rasai tai perskaityt svepla rasyma tikrai lengva tiesa sakinio struktura ir pradejimas sakinio didziosiomis ir jau baigia isnykt...
Zuykas 2010-02-22 22:22
OMG noob fu k? Štai kuo tampa dabartinė kalba, o dar yra tokių, kurie užstoja jos niekinimą. Prie pc nėra jokio vargo nuspausti tuos kelis klavišus, kur čia problema? O nereikalingos raidės neturi naudos.
vyckas 2010-02-22 22:44
Perskaityk dar karta viska ka parasiau, nes vel kartotis jau nebenoriu.
Zuykas 2010-02-22 22:55
Va čia tu greičiausiai per daug susireikšminęs, jei kartotis nenori, tai kitaip paaiškink. Manau supratai ką aš ten aukščiau parašiau, nejaugi tau norisi kad lietuvių kalba atrodytų taip? Jau net merginos pradėjo vartoti tokius žodžius ("geimerių" slengą). O prie pc sėdint negalėjimas nuspausti lietuviškų raidžių yra didžiausias "išpyzdėjimas", aukščiausio lygio tingumas. Daugiau nei pusė komentarų yra rašomi su rašybos klaidomis (nesakau kad gerai rašau), bet argi sunku pasistengti šiek tiek? Sakai neskaityk, o gal ten buvo visai protinga mintis, tik tinginys parašė?
vyckas 2010-02-23 00:33
Taip supratau, ir pagal tave man del to turetu buti geda? Ar tau, nes pats taip parasei? Deja as taip nerasau ir nenoriu, kad lietuviu kalba taip atrodytu. As kalbejau tik apie lietuvisku simboliu nenaudojima. Man tik nepatiko lyginimai su kalbos niekinimu, slapinimusi, analfabetais ir panasiai. Ir tai buvo vos ne pagrindiniai argumentai, ir manai, kad tai atrodo labai rimtai? Ar jusu rasymas su pauksciukais duoda jum teise kitus zmones taip vadint? Del merginu nelabai supratau, kad bendro turi zmogaus lytis ir jo vartojama kalba. Ar sunku paspaust pora klavisu daugiau, ar nesunku tai cia jau kievieno asmeninis reikalas. Jei kasnors raso be lietuvisku raidziu dar nereiskia, kad nezino kur jos turi buti. Vieniem taip patogiau, kiti to nesureiksmina. Jei kas nors sugalvos rasyti visus zodzius atbulai, jis tures tokia teise. Kalba nera kazkieno nuosavybe, kiekvienas gali ja naudot, ir prisitaikyti pagal save, ir bent as nesu girdejes, kad uz tai kasnors butu nubaustas. Nereikia mokyti kitu gyventi, visi patys renkasi kaip jiem kalbeti ir kaip rasyti. Jeigu juos tenkins tai, kad ju niekas nesupras, i ju laiskus neatsakys, ar jie neislaikys Lietuviu kalbos egzamino, puiku, gal jiems tai tinka. Kamnors tai gali nepatikti, bet tai bus tik ju nuomone, jie gales ja issakyt, bet tai tikrai ne priezastis pradet kazka izeidineti.
Zuykas 2010-02-23 00:48
Na taip, kai kurie palyginimai perdėti, kai nusišlapinimas ant sienos. Dėl merginų, turėjau omeny kad jos ilgiau laikėsi nenaudodamos tokių svetimybių. Bet tokių vis mažiau lieka. O dėl lietuviškų raidžių nenaudojimą esant prie pc mano neleidžia suprasti kodėl. Nematau jokių argumentų prieš, tik įsivaizduojamus kad patogiau nenaudoti, greičiau. Nematau nei jokio diskomforto, nei jokio laiko sutaupymo.
rwc 2010-02-23 01:21
nereikia QWX, skliaustų, niekad nebuvo galvojama apie daugiakalbę korespondenciją, techninių žmonių poreikius... Galim tingėti ir toliau. Naudotis tuo, ką išsireikalavo kaimynai, bet patys nereikalauti - rašyti tais rašmenim, kuriuos mums pasiūlys amerikonai, kiniečiai, rusai ar nereikšminga estų tautelė. Ir net didžiuotis: kad jau nelietuviškai, tai geriau dar progresyviau: juk moku "įskaitomai" rašyti praleidinėdamas raides ir skirtukus, "sutaupau" du nykščio judesius v->w...
thatsmeLT 2010-02-23 13:11
Man tai nekliūna šveplas rašymas. Ir pats visada šveplai rašau. Ant klaviatūros nėra surašytų lietuvišku raidžių tai reikia dabar jų ieškoti. Nors aišku per savaite priprasčiau.
Zuykas 2010-02-23 13:38
Nors kažkas net pabandė. Ačiū už pastangas ir už tai, kad pabandei o ne rėkei kaip kai kurie, kad nepatogu, laiko daug atima ir panašiai. Būtent kad reikia priprasti, bet juk ir prie pačios klaviatūros reikėjo priprasti kad net šveplai rašyti. Nežinau ar savaitės pakaks priprasti, priklauso nuo to kiek rašai, man prireikė maždaug poros savaičių.
Smėlis 2010-02-23 13:58
Ką tik suvokiau priežastį, kodėl taip ir nepripratau rašyt šveplai Kadangi PC įsigijau maždaug 10 metų anksčiau, nei namie atsirado internetas, tai viskas ką rašiau buvo įvairūs rašiniai, kursiniai ir šiaip mokslo rašliavos, todėl visuomet reikėjo rašyti lietuviškomis raidėmis. Tik vėliau, kai pagaliau namie atsirado internetas, atsirado galimybė bendrauti per visokius Skype ir panašius dalykus, kur niekam nerūpėjo tie LT simboliai. Visgi mano stažas rašant su LT simboliais buvo toks ilgas, kad reikėjo daugiau pastangų rašyti šveplai, nei normaliai. Rezultatas - nemoku rašyt šveplai ir jei prireikia kokį email'ą parašyti žmogui, kurio pašto dėžutė nesugeba suprasti LT simbolių, tai būna kančia. Užtrunku gerokai ilgiau. P.S. Nekenčiu MS Office kuriame dėl kažkokių mistinių priežasčių neveikia ctrl+shif+alt+č ir kitos kombinacijos. Įtariu tai galima kažkaip sutvarkyti, bet niekad nesigilinau kaip. P.P.S. Sakinių nepradėjimas didžiąją - irgi didelė bėda. Man sunku tai daryti, nes Office (OO ar MS) automatiškai pataiso, todėl tiesiog neišsivystė įprotis spustelt tą nelemtą shift klavišą.
Strong_Bad 2010-02-23 14:16
As linkes pritarti. Blogai ta "auto correct" funkcija. Buciau labiau patenkintas, jeigu ta klaidinga zodi raudonai nuspalvintu. O gal yra galimybe pasirinkt. Tokie variantai ankgliskam tekstui yra, taciau nezinauar lietuviskam tekstui buna pritaikytu. Bet man rasanciam sveplai visi sakiniai butu raudoni Kazkodel net nebepastebiu ar raso sveplai ar lietuviskom raidem, nes skaitant teksta automatiskai tos sveplos raides paverciamos i lietuviskas r sukliuvimu jokiu nera. Daug sudetngiau, kai lietuviskas raides pavercia i skaicius, tai truputi sunkiau sekasi skaityt, bet vistiek galima nesunkiai issifruot trukstam raide. Kai tenka ranka rasyt, kazkodel sveplai rasyt neiseina, o prie kompiuterio, tai pripratimas svepluot, be to daug maziau mygtuku reikia naudot, nes atsimeta visos lietuviskos raides. Bent jau kablelius stengiuos sudeliot, kur reikia
YoYo 2010-02-23 14:55
Prisidedu prie tų, kuriems atrodo, jog šveplas rašymas nėra labai blogai, bet jei galima - rašyk lietuviškai Pats gana dažnai rašau šveplai, nes dirbu tik prie laptop'o, kuris neturi skaitinės klaviatūros. Būtent todėl dažnai nukenčia lietuviškos raidės - skaičius naudoju itin dažnai, tad... Labiausiai nekenčių "textas" ir "wasaris", nes su mobiliaisiais telefonais ir SMS'ais tai suprantama: lengviau ir greičiau paspausti, bet QWERTY klaviatūrose nėra jokio skirtumo ir "v" pakeitimas į "w", "į" -> "j" neturi absoliučiai jokio pagrindo.
Zuykas 2010-02-23 15:04
Turiu klausymą ne į temą. Koks laptop'as? Teko susidurti su tokiais, kur tikrai nepatogu rašyti lietuviškomis raidėmis, jei dar reikės skaičių, tačiau man pasisekė, kad skaičių rašymas patogiau padarytas.
FtBall 2010-02-23 15:38
Kai man reikia teksta tikrint ri taisyt, ka blogai parasiau, tai tikrai buna svarbi tam priezastis ir jau rasau su lietuviskom raidem. O kai nera svarbios priezasties, tai kam man dar ta ranka dvigubai judint? As kai rasau, rankas pasidedu ir viska, ko man reikia pasiekiu. Bet nepatogu pilnai pirstus istiest, o to reikia, kad pasiekciau 234789, ir tuo labiau nepatogu ranka pakelt, kad pasiekciau pavyzdziui 6.
FtBall 2010-02-23 15:46
Na, mano nuomone, kuri BEVEIK sutampa su keliu kitu drraugu nuomone, telefonu lietuviska teksta rasyt lengviau. Man asmeniskai prie pc prisedus ir norint koki ilga teksta parasyt, daug patogiau ir greiciau butu rasyt su telefono klaviatura. 1. Rasymas tik su viena ranka. 2. Nereikia ieskot lietuvisku raidziu klaviaturos virsuj, nes jas automatiskai iterpia. Ka greiciau padarytumet? Ar su kompiuterio klaviatura parasytumet Triušis, ar su telefono klaviatura suspaustumet 8748747? Kelis skaicius suspaust manau daug greiciau, nes jie vienoj vietoj yra. Aisku, man labai gaila tu, kurie nenaudoja sito rasymo metodo.