[Žinios trumpai] JAV pripažino turinti filmuotų NSO įrodymų, bet viešinti jų negalima: yra viena labai svarbi priežastis (Video)  (1)

Tikslus NSO vaizdo įrašų skaičius nežinomas. Taip pat nėra duomenų, kas tiksliai juose pavaizduota.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV karinis jūrų laivynas pripažino, kad jo archyvuose saugoma daug daugiau slaptų vaizdo įrašų apie NSO arba, kaip dabar jie vadinami Pentagone, neatpažintų oro reiškinių. Tačiau šie slapti vaizdo įrašai nebus paviešinti, nes tai gali kelti grėsmę JAV nacionaliniam saugumui, rašo „Live Science“.

JAV karinio jūrų laivyno pareiškimas, kad jie turi nepaskelbtų NSO vaizdo įrašų, buvo pateiktas reaguojant į „The Black Vault“ prašymą. Šioje svetainėje jau paskelbta tūkstančiai slaptų CŽA ir kitų JAV vyriausybinių organizacijų dokumentų, tarp jų ir susijusių su NSO.

Svetainės savininkai prašymą pateikė dar 2020 m. balandį, kai JAV kariuomenė išslaptino 3 vaizdo įrašus su nežinomais objektais, kurie judėjo ore taip, kaip negali padaryti joks orlaivis. Ir tik po beveik 2,5 metų JAV karinis jūrų laivynas atsakė į prašymą, kuriame svetainės savininkai prašė išslaptinti likusius NSO vaizdo įrašus.

JAV kariuomenė pripažino, kad tokių vaizdo įrašų yra, tačiau jie nebus prieinami visuomenei dėl JAV nacionalinio saugumo problemų. Pasak JAV karinio jūrų laivyno atstovo Gregory'io Casono, tokia informacija gali pakenkti Amerikos saugumui, nes potencialūs priešai gali gauti vertingų duomenų „apie Pentagono ir JAV karinio jūrų laivyno operacijas, pažeidžiamumą ar naujus pajėgumus“.

 

Casono teigimu, tai, kad šie vaizdo įrašai jau pateko į žiniasklaidos rankas ir tapo plačiai žinomi, leido išslaptinti ankstesnius vaizdo įrašus, susijusius su NSO. JAV kariuomenė manė, kad šie vaizdo įrašai nekelia grėsmės valstybių nacionaliniam saugumui.

Vis dėlto, tebėra paslaptis, kiek tiksliai vaizdo įrašų apie NSO judėjimą yra JAV karinio jūrų laivyno archyvuose ir kas tiksliai juose pavaizduota. Tačiau svarbiausia, kad kariškiai neslepia šių duomenų egzistavimo fakto.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(55)
(6)
(49)

Komentarai (1)