Slapti NSO vaizdai slepia kai ką daugiau: paskelbtas JAV kariuomenė pranešimas  ()

JAV kariuomenė teigia, kad slaptų NSO vaizdo įrašų paviešinimas „pakenks nacionaliniam saugumui“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Anot „Space.com“, šis pranešimas buvo atsakas į „The Black Vault“, svetainės, kuri specializuojasi išslaptintų vyriausybės įrašų skelbime, užklausą.

Anksčiau šio portalo atstovai dalijosi NSO įrodymais, kuriuos pavyko gauti iš CŽA ir kitų vyriausybinių agentūrų. Jie pateikė prašymą remdamiesi „Informacijos įstatymu“, o dabar nori gauti daugiau įrodymų. Tačiau jiems buvo atsakyta.

„Šios informacijos paskelbimas visuomenei pakenktų nacionaliniam saugumui, nes tai galėtų suteikti priešams vertingos informacijos apie Gynybos departamento galimybes ir pažeidžiamumą“, – atsakymo laiške rašė karinio jūrų laivyno atstovas Gregory Cason.

 

G. Cason pridūrė, kad 2020 metais karinis jūrų laivynas sugebėjo išslaptinti tris NSO vaizdo įrašus tik todėl, kad ši medžiaga anksčiau buvo paskelbta žiniasklaidoje ir jau buvo plačiai aptarinėjama viešoje erdvėje.

Įdomu tai, kad karinis jūrų laivynas neneigė, kad atsakant į užklausą buvo ir daugiau NSO vaizdo įrašų, tačiau tai, kas juose pavaizduota, tebelieka paslaptimi.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(26)
(9)
(17)

Komentarai ()