Mokslininkai nustatė „6 colių ateivio“ kilmę (Video)  (11)

Prieš dešimtmetį buvo aptikti 15 centimetrų ilgio „nežemiško ateivio“ palaikai. O visai neseniai Stanfordo universiteto (JAV) mokslininkai, rengę medžiagą dokumentiniam filmui „Sirius“ atskleidė, jog šie palaikai iš tiesų yra žmogaus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mažo sutvėrimo, kuris ilgą laiką buvo vadinamas „Atakamos humanoidu“ arba, sutrumpintai, Ata, palaikai prieš dešimtmetį buvo rasti Čilės Atakamos dykumoje. Ir nuo to laiko nerimo svarstymai apie tai, kokia galėtų būti šių palaikų kilmė.

Būta teorijų, kad tai yra po persileidimo pašalinto vaisiaus kauliukai, kad tai beždžionė arba netgi ateivis, kuris nesėkmingai nusileido ant Žemės.

Naujame dokumentiniame filme „Sirius“ išaiškinta, kad mumifikuotos 15 cm ilgio tariamo „nežemiško ateivio“ liekanos iš tikrųjų priklauso žmogui. Tą patvirtino DNR tyrimą atlikę mokslininkai.

Projektui vadovavęs mokslininkas dr. Stevenas Greeras tikina, kad Atakamos humanoidas nėra dirbtinis objektas, skirtas dėmesiui patraukti. „Kompiuterinės tomografijos rezultatai aiškiai rodo krūtinės ląstos organus – plaučius ir, panašu, širdies struktūros liekanas. Be jokios abejonės šis objektas yra tikras organizmas, o ne koks nors dirbtinis darinys“, - tvirtina specialistas.

Tuo tarpu dokumentinio filmo „Sirius“ nekantriai laukę nežemiškos gyvybės paieškų entuziastai bus nusivylę – jie turėjo vilčių, kad pagaliau bus pasiektas lūžio taškas ieškant nežemiškos gyvybės atstovų.

Ekspertų teigimu, skeletas iš tiesų atitinka stereotipinę ateivių išvaizdą – ypač išsiskiria didelė galva ir mažas kūnas.

Čilės vietiniai laikraščiai tikina, kad palaikus 2003 metų spalio 19 dieną aptiko Oscaras Munozas, Atakamos dykumos mieste-vaiduoklyje La-Noria ieškojęs istoriniu požiūriu vertingų daiktų.

Netoli apleistos bažnyčios O. Munozas rado balto audeklo gabalą su „keistu skeletu, kuris buvo ne didesnis nei 15 centimetrų“, tuomet rašė laikraščiai.

Skeletas nustebino tuo, kad turėjo kietus dantis ir keistos formos galvą. Jo kūnas buvo žvynuotas ir tamsus. Ir, skirtingai nei žmonės, jis buvo su devyniais šonkauliais.

Prestižinio JAV universiteto mokslininkai, atlikę skeleto tyrimą, pareiškė, kad tai yra vyriškos lyties žmogaus su „įdomia mutacija“ liekanos. Jų teigimu, po gimimo šis žmogus išgyveno 6-8 metus.

„Visiškai užtikrintai galiu teigti, kad tai ne beždžionė. Tai žmogus – artimesnis žmonėms nei šimpanzėms. Jis išgyveno iki 6-8 metų amžiaus. Akivaizdu, kad jis kvėpavo, valgė, metabolizavo. Tiesa, kyla klausimas kokio dydžio jis buvo gimimo metu“, - sakė Stanfordo universiteto Medicinos mokyklos kamieninių ląstelių biologijos specialistas Garry Nolanas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(17)
(1)
(2)

Komentarai (11)