Mokslininkai internete ieško keliautojų laiku  (17)

Mokslininkai atskleidė, kad internete jie jau kurį laiką ieško įrodymų, kad egzistuoja keliautojai laiku. Deja, blogos žinios – jokių įrodymų kol kas nerasta.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Fizikai Robertas Nemiroffas ir Teresa Wilson iš Mičigano universiteto gruodžio mėnesį pristatė savo taktiką, kuri turėtų parodyti, ar kas nors dabartiniame pasaulyje lankosi iš ateities, rašo „the Huffington Post“.

Jų tyrimo tikslas – atrasti tokią išankstinę prognozę, kuri vėliau visiškai pasitvirtino, ir kuri negalėtų būti tiesiog geras spėjimas.

Fizikai naudojasi trimis metodais, kurie turi padėti nustatyti keliautojus laiku. Visų jų pagalba ieškoma prognozių apie ISON kometą ir apie Pranciškaus išrinkimą popiežiumi, kurios pasirodė prieš įvykstant šiems įvykiams.

Pirmuoju metodu „skenuojami“ socialiniai tinklai. Antruoju nagrinėjamos interneto paieškos sistemose įvestos frazės – ieškoma, ar tam tikri terminai nesulaukia populiarumo dar visai be priežasties. Trečiuoju metodu peržiūrimi elektroniniai laiškai ir kita interneto vartotojų vienas kitam persiunčiama informacija, kurioje gali būti paminėtas dar nenutikęs įvykis.

„Jeigu keliautojas iš ateities per pastaruosius kelerius metus naudojosi internetu, jis galėjo palikti medžiagos apie tai, kad jis iš anksto žinojo apie įvykius, – teigia mokslininkai. – Taip pat tokia informacija galėjo patekti į internetą iš trečiųjų šalių – kažkas galėjo aptarinėti nugirstas neįprastas žinias.“

Visgi atlikus paieškas nebuvo rasta jokių įrodymų, kad kažkas iš ateities lankosi dabartiniame internete. Tačiau mokslininkai pabrėžia, kad buvo išanalizuota tik labai maža interneto dalis, todėl tikslinga tęsti eksperimentą.

Kad dar labiau sujauktų visų, sunkiai suvokiančių keliones laiku, smegenis, fizikai dar iškėlė ir teoriją, kad įrodymų rasti negalima dėl fizikos dėsnių. „Gali būti, kad fiziškai neįmanoma surasti tokios informacijos, nes tai prieštarautų iki šiol nežinomiems fizikos dėsniams“, – teigia jie. Kitaip sakant, net jeigu keliautojai laiku ir yra čia, mes negalime jų rasti, nes jų čia neturėtų būti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(17)
(0)
(6)

Komentarai (17)