Akibrokštas: moteris Floridoje nufilmavo dvi besileidžiančias saules (Video)  (0)

Ta antroji "Saulė" negali būti Mėnulis, nes Mėnulis tuo metu irgi buvo danguje, tik gerokai atokiau nuo Saulės – keistą reiškinį užfiksavusi moteris objektyvą filmuodama atgręžė ir į Mėnulį. Taigi, virš Saulės tąsyk buvo matomas tikrai ne Mėnulis. O tai kas tada? Nibiru?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kur jau ten... Tačiau sąmokslo teorijų išpažinėjai subruzdo kaip niekad. Tiesa, NASA jų samprotavimus pavadino iš piršto laužtais ir kategoriškai pareiškė, jog apie jokią X Planetą, vadinamą Nibiru, ir kalbos būti negali.

Vis dėlto reiškinys nufilmuotas ir jis turi turėti kokį nors logišką paaiškinimą. Kokį? Ką Floridos paplūdimyje nufilmavo Melissa Huffman?

"Pasakykit man, kokią aš ten planetą prie Saulės nufilmavau?" - prašo vaizdo medžiagos autorė.

Filmuotuose kadruose matyti besileidžianti Saulė, o virš jos iš debesų išnyra disko formos šviesulys, savo dydžiu labai primenantis Mėnulį. Tačiau Mėnulis tuo pat metu irgi kybo danguje – tik kitoje pusėje. Jį Melissa irgi nufilmavo.

Nibiru išpažinėjai vaizdo portale Youtube suskubo spirgėti, jog štai pagaliau jie ir sulaukė tiek metų laukto įvykio, o pasiruošti netrukus įvyksiančiai mistiškai katastrofai liko 40 parų. Į Nibiru peripetijas nesigilinsime, nes mokslo pozicija yra aiški – ši teorija yra laužta iš piršto.

O realiau į pasaulį žiūrintys žmonės netruko suprasti, kad jei medžiaga autentiška, jos autorei, ko gero, pavyko nufilmuoti retą optinį atmosferos reiškinį – troposferinį Saulės atspindį, kurį sukelia aukštesniuose atmosferos sluoksniuose sklandantys ledo kristalėliai. Kitaip tariant, moteris nufilmavo ne išgalvotą X Planetą, ne kokį nors Nibiru, o tiesiog Saulės miražą, kuris yra gana retas reiškinys.

Prieš keletą metų panaši dviguba Saulė buvo nufotografuota ir Kinijoje. Tąsyk Ilinojaus universiteto astronomas Jimas Kaleris aiškino, kad tai – optinė refrakcija, kuri būna matoma pakankamai retai ir kurią mokslas kol kas gali paaiškinti gana miglotai.

"Kažin, ar kadras galėjo būti suklastotas kompiuteriu, - abejojo J. Kaleris. – Čia tiesiog atmosferos miražas, t.y., atmosferoje esančių dalelių (dulkių, ledo, vandens ir pan.) išlaužti šviesos spinduliai."

(25)
(3)
(22)

Komentarai (0)