Tokio kosminio laivo dar nesate regėję: Lexus metė iššūkį visiems kūrėjams (Video)  (3)

Kompanija Lexus parodė, kad gali konstruoti ir sudėtingesnius aparatus, nei automobiliai. Sudėtingesnius ir už konkurentų siūlomus lėktuvus. Nauju konceptu tapo vienvietis kosminis laivas SkyJet.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

SkyJet konceptas buvo sukurtas specialiai režisieriaus Luco Bessono mokslinės fantastikos filmui „Valerian ir tūkstančio planetų miestas“, kino teatruose pasirodysiančiam 2017 metais. Nors kosminio laivo koncepcija tėra ateities transporto priemonių vizija, konstrukcijos detales Lexus inžinieriai apmąstė gan tiksliai. Taip, pasak kompanijos atstovų, konceptu demonstruojama, kokios bus transporto priemonės po 700 metų.

Pažymėtina, kad tai pirmasis kompanijos Lexus bandymas sukurti kosminį laivą, tačiau inžinieriams koncepte pavyko išsaugoti skiriamuоsius dabartinių kompanijos automobilių bruožus. Tai, be viso kito, žibintai, kurių dizainą įkvėpė Lexus kupė automobiliai, o taip pat būdingos radiatoriaus grotelės, naudojamos daugelyje dabartinių kompanijos automobilių.

Ateities kosminį laivą kūrė geriausi kompanijos dizaineriai ir inžinieriai, tarp kurių ir vyr. kompanijos inžinierius Takeaki Kato. Koncepto stilių prie filmo inžinieriai derino su filmo kūrybine grupe.

Filmas „Valerian ir tūkstančio planetų miestas“ paremtas Valérian and Laureline mokslinės fantastikos komiksų serija. Filme pasakojama apie kosminius specialiuosius agentus, stebinčius žmonijos reikalus Visatoje, kuri, autorių nuomone, iki 2700-ųjų metų jau bus pakankamai gerai ištirta, kad būtų galima pradėti kitų planetų ir galaktikų apgyvendinimą.

M. Romkin

(16)
(19)
(-3)

Komentarai (3)