Filmavo supermėnulį – pamatė „šimtus kylančių ateivių laivų“ (Video)  (6)

JAV prezidento rinkimus laimėjus Donaldui Trumpui, tikėtina, keisis ir ilgalaikiai kosmoso agentūros NASA tikslai: gali būti, kad nuolatinė žmonių kolonija Mėnulyje atsiras netgi anksčiau, nei bus atliktas pirmasis žmogaus skrydis iki Marso. Bet konspiracijų teorijų gerbėjai triūbija, kad dėl teritorijų Mėnulyje mums teks konkuruoti su ten besislepiančia nežemiška civilizacija, kurios „egzistavimo įrodymai“ užfiksuoti vaizdo įraše, rašo dailymail.co.uk.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Youtube“ svetainėje patalpintas supermėnulio vaizdo įrašas, kuriame, kaip tvirtina jį patalpinęs asmuo, matoma, kaip nuo Žemės palydovo paviršiaus vienu metu kyla „šimtai“ neatpažintų skraidančių objektų.

Įrašo talpintojas tvirtina, kad pateikia aiškius vaizdus, parodančius, kaip nežinomi kosminiai laivai pakyla ir nuskrenda į nematomą Mėnulio pusę, kur, konspiracijų teorijų gerbėjų manymu, yra pastatytos nuo žmonių akių paslėptos jų bazės.

Bet ekspertai tvirtina, kad nieko panašaus tame įraše nėra – tai tik optinė iliuzija ir vaizdo įrašo trūkumai.

Vaizdo įrašą su įvairiausiais fantastiškų teorijų kupinais komentarais internete pradėjo platinti nemažai ateivių buvimą Mėnulyje už gryną pinigą priimančių asmenų.

„Įrašas iš tiesų neeilinis, nes matomi objektai, atsiskiriantys nuo Mėnulio kairio apatinio krašto. Panašu, kad jų ten gali būti šimtai, nors dar nėra aišku, ar tai ne kokia nors optinė iliuzija“, - sakoma vieno tokio platintojo komentare.

Bet ekspertai dėl tokio įrašo galvos sau nesuka ir aiškiai sako, kad tai – tik optinė iliuzija, atsiradusi dėl skaitmeninio vaido įrašo trūkumų.

„Daug laiko praleidžiu prie teleskopo. Tokie vaizdai matomi nuolat – jie yra vadinami chromatinėmis aberacijomis (atlikite „Google“ paiešką). Jie dažniau pasireiškia, kai vaizdas nėra gerai sufokusuotas, kaip kad šiuo atveju“, rašo fotografas Johnas Biondo.

Anot svetainės „Photography Life“, chromatinės aberacijos tampa matomomis tada, kai objektyvo lęšis arba nesugeba surinkti visų šviesos spindulių ilgių vienoje plokštumoje, arba kai skirtingų ilgių bangos fokusuojamos skirtingose fokusavimo plokštumos vietose.

„Tai tik optinė iliuzija. Taip nutinka, kai oro drėgnumas yra didelis ir šviesa iš Mėnulio iškraipoma arba atspindima šviesa iš daugelio ryškių šaltinių“, - rašo kitas komentatorius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(25)
(43)
(-18)

Komentarai (6)