Virš ežero pakibęs NSO sukėlė sumaištį, bet, kaip visada, realybė yra paprastesnė už vaizduotę (Video)  ()

Dar gegužę virš Šiaurės Karolinoje, JAV, esančio Normano ežero buvo nufilmuotas NSO. Nekokybišku vaizdo įrašu dalinosi ateivių konspiracijos teorijų mėgėjai, paslaptingų reiškinių forumai ir „Youtube“ kanalai. Aišku, įžiūrėti ateivio laivo detalių nebuvo įmanoma dėl drebančių operatoriaus rankų, tačiau dabar mes galime parodyti, kaip šis paslaptingas orlaivis atrodo iš arti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vaizdo įrašas labai dreba. Tai iš karto kelia įtarimų jo tikrumu, tačiau šįkart pasakysite, kad vaizdas nebuvo redaguotas - tai, ką užfiksavo Jasonas Swingas tą gražią gegužės 29 dieną iš tikrųjų sukiojosi apylinkėse. Vaizdo įrašas susilaukė nemažai dėmesio, tačiau žmonės labiausiai piktinosi drebančiomis filmuotojo rankomis. Gali būti, kad žmogus tiesiog jaudinosi, o galbūt pasinaudojus priartinimu vaizdas tiesiog prarado stabilumą.

Kad ir kaip ten bebūtų, šiuo metu įrašas yra peržiūrėtas daugiau nei 250 tūstančių kartų. Tai net neatspindi tikrosios statistikos, nes šį įrašą perpublikavo dar ne vienas kanalas, susijęs su mistika, ateivių paieškomis ir kitais panašiais dalykais. Tiesa, ateiviai nebuvo vienintelė keista versija. Netoli tos vietos yra net kelios karinės bazės, tarp jų - ir karinių oro pajėgų. Taigi, buvo spėliojama, kad paslaptingas orlaivis gali būti ir eksperimentinis lėktuvas.

Tačiau realybė yra visada paprastesnė nei ją mato NSO mėgėjai. Tai - „Goodyear“ dirižablis. Ši garsi padangų gamintoja remia NASCAR lenktynes. Nuo 1925 metų „Goodyear“ dirižabliai pasirodo per visas lenktynes, kurioms padangas tieka ši kompanija. Aišku, jei tik tai įmanoma logistiškai ir leidžia orai. Šie dirižabliai yra pripildyti heliu, todėl jie skraido labai lengvai. Dėl saugumo, keleiviai šiaip sau nėra imami, nors kartais šiuose dirižabliuose apsilanko kompanijos svečiai, lenktynininkai ar kokius nors žaidimus laimėję žmonės.

„Goodyear“ jau pripažino, kad vaizdo įraše matomas orlaivis yra būtent vienas iš kompanijos dirižablių. Tą savaitgalį netoliese vyko būtent NASCAR lenktynės, kuriose sukiojosi būtent toks dirižablis. Kompanija atpažino savo orlaivį vaizdo įraše ir išsprendė mįslę.

Beje, Šiaurės Karolina yra viena iš tų vietų, kur žmonės NSO mato dažnai - pagal šį rodiklį valstija patenka į TOP10 pasaulio vietų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(17)
(4)
(13)

Komentarai ()