„Aukštesniosios jėgos“ neleido atlikti plokščios Žemės eksperimento, tačiau tai ne pabaiga  (21)

Aukštesniosios jėgos (biurokratija ir techniniai gedimai) neleido „Pašėlusiam“ Mike'ui išbandyti skrydžio, turėjusio įrodyti Žemė plokštumą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žmogus, tikintis, kad Žemė plokščia ir buvęs pasirengęs įrodyti tai, šeštadienio popietę Amboy miestelyje pasikeldamas savadarbe raketa į puskilometrio aukštį, savo planus atšaukė. Bent jau kol kas.

Federalinio leidimo skrydžiui trūkumas ir mechaninių problemų su „motornamio/raketos platfomos“ perteklius privertė savamokslį raketų gamintoją „Pašėlusį“ Mike'ą Hughesą eksperimentą atidėti.

JAV Žemės tvarkymo biuras (BLM) „pasakė man neleisiantis to atlikti ... bent jau ne šioje vietoje,“ sakė Hughesas YouTube pranešime, reaguodamas į tarptautinį dėmesį jo užmačiai pakilti į „atmosplokštumą“.

„Tai labai nuvylė,“ sakė jis.

Hughesas yra 61 metų limuzino vairuotojas, pastaruosius kelis metus savo garaže iš metalo laužo statęs garais varomą raketą. Jo projektas jau atsiėjo 20 000 $, įskaitant Rust-Oleum dažus papuošimui ir motornamį, kurį įsigijo Craigslist ir perdirbo į paleidimo platformą.

Hughesas norėjo paleisti savo raketą šeštadienį, tarp 2 ir 3 valandos po pietų.

Planas buvo rengiamas ilgiau nei metus ir Hughesas sakė, kad iš pradžių BLM jam aiškino, kad „tai FAA jurisdikcija“ patvirtinti paleidimą. Tuo tarpu FAA sakė jam, „Tikrai negalime tam pritarti, nors žinome, kad vis vien tai darysi“, sakė Hughesas.

Naujienos apie jo planus pradėjo sklisti pirmadienį ir susilaukė viso pasaulio dėmesio, būtent todėl, Hugheso manymu, BLM pradėjo reikalauti leidimo.

„Jaučiu, tas Žemės tvarkymo biuro viršininkas paskambino į Needlesą, Kalifornijoje ir sakė … „Kas čia dedasi? Kas tai leido?"", sakė Hughesas.

Be to, trečiadienį, jam ir komandai besiruošiant išvažiuoti, sugedo kieme stovintis motornamis/raketų leistuvas, sakė jis.

„Norėtume, kad visi šiek tiek luktelėtų," sakė Hughesas, pridurdamas, kad jis sukūrė YouTube kanalą, kur skelbs atnaujinimus. Pabandyti vėl jis ketina kitą savaitę.

Sherry Barkas

desertsun.com

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(15)
(8)
(7)

Komentarai (21)