Vizija: „Žmogaus technologinė evoliucija ir jos ateitis“ (Konkursinis straipsnis)  ()

Žmonija yra kelyje - tobulėjimo kelyje. Daug yra pasiekta, bet tai tik lašas jūroje palyginus su tuo, ką reikės dar atrasti. Žmonijos laukia amžinas tobulėjimas ir ją supančio pasaulio pažinimo kelias. Žmonijos tikslas yra tobulėti ir kurti naujas technologijas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-04-09 Vizija: „Žmogaus technologinė evoliucija ir jos ateitis“ (Konkursinis straipsnis)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kokias technologijas ir išradimus žmonija sukurs ateityje? Pamastykime ir pasvajokime.

Medicina šiais laikais vadinama modernia, bet kokie pasiekimai ir kokios technologijos bus atrastos ateityje? Klonavimas. Aš kalbu ne apie žmogaus klonavimą, nes jis yra ne etiškas ir prieštarauja bendražmogiškom  moralės normoms. Klonuojami bus tik tam tikri žmogaus organai, kad būtų galima išgelbėti žmogaus gyvybę. Žmogaus organai bus klonuojami specialiuose  biokonteineriuose, kurių terpėje augs klonuojamas žmogaus organas. Tokiu būdu bus užauginami įvairūs žmogaus organai: širdis, plaučiai, kepenys  ir kiti labai svarbūs vidaus organai.

Medicininės genetikos srityje žmogus atras būdą, kaip „išjungti“ tam tikrus genus ar juos atvirkščiai „įjungti“. Bus atrastas „senėjimo  genas“, kuris labai ženkliai padidins žmogaus gyvenimo amžių – trukmę. Atradus ir pritaikius šį geną žmogaus genetikoje, žmonija praktiškai nesens.  Žmonės gyvens žymiai ilgiau, palyginus su šiuolaikinio žmogaus gyvenimo trukme. Ateities laikų žmogus, sulaukęs šimto metų, bus vadinamas jaunuoliu. Tų laikų žmonės mirs ne nuo senatvės, bet turės  gyvenimo ribą, kai genetinė medicina jau bus išeikvojusi visas savo galimybes. Taigi, žmogus net ir šiuo atveju bus ne amžinas.

„TP-Link Archer AX53“ - „Wi-Fi 6“ maršrutizatorius, siūlantis didžiulę spartą, puikią aprėptį ir funkcijų turtingą programėlę (Apžvalga)
6229

„TP-Link Archer AX53“ – modernus maršrutizatorius, palaikantis „Wi-Fi 6“ technologiją ir siūlantis net 3 Gb/s spartą. Tai – įrenginys moderniems namams, kuriuose yra daug internetą naudojančių prietaisų, ypač tinkantis kompiuterinių žaidimų entuziastams bei visiems, kuriems svarbus greitas ir patikimas ryšys.

Išsamiau

Žmogaus genomo pažinimas labai praplės galimybes gydant įvairias ligas. Susirgęs žmogus bus gydomas pagal jo genome esančius genus, kuriuos medikai galės „programuoti“ ir pakeisti naujomis genų sekomis, kurios padės išgydyti ligą.

Kokie pasiekimai laukia žmonijos fizikos srityje? Pažiūrėkime.

Bus atrastas būdas generuoti energiją šaltosios  termobranduolinės  sintezės metodu. Tuo būdu žmonija disponuos ir generuos didelius energijos kiekius. Fizikai ateityje atras būdą-metodą generuoti, išskirti iš erdvės tamsiosios medžiagos dalelytes ir jas panaudoti energijos ir tamsiosios energijos gamybai. Žmonija disponuos dideliais ir labai dideliais energijos kiekiais, kurie padės keliauti kosminėje erdvėje ir daryti įvairius veiksmus, kuriems reikalinga didelės galios energija.

Šie atradimai sukurs būdą generuoti „dirbtinę gravitaciją“, ir jos dėka bus išspręstos beveik visos su transporto – susisiekimo srityje susijusiais klausimais. Ateities transporto priemonės bus išties  tobulos ir efektyvios. Žmonija  taip pat atras būdą, kaip sukurti – sintetinti  antimedžiagą. Dėl to žmonija disponuos  taip pat dideliais energijos kiekiais, kurie padės keliauti laiku į praeitį  ir ją tyrinėti. Bus iki galo pažinta ir naudojama tamsioji energija, kuri paaiškins daugelį Visatos paslapčių. Žmonija  atras taip seniai ieškotą ir prognozuotą pirmapradę materiją, kuri leis sukurti „mini-singuliarinį“ tašką (yra prielaida, kad iš singuliarinio taško atsirado Visata). Singuliarinio taško sukūrimas leis paaiškinti ir atrasti daug naujų  fizikinių dėsnių ir reiškinių. Singuliarumo dėka, bus kuriamos įvairios medžiagos, kurios bus naudojamos ateities pramonėje.

 

Žmogus trumpai akimirkai pasijus panašus į Kūrėją, sukūrusį kažką tokio nuostabaus.

Galima teigti, kad ateities žmogus bus tobulai  įvaldęs Visatos dėsnius, ir tobulai juos naudojantis. Žmonija to turėtų siekti.

Kokie atradimai mūsų laukia informacinių technologijų srityje? Pažiūrėkim.

Visų pirma bus sukurtas kvantinis kompiuteris, kuris leis atrasti dirbtinį intelektą. Robotai ateities pasaulyje bus įprastas reiškinys, ir kiekvienas žmogus turės bent du ar tris jam pavaldžius robotus, kurie jį (tai yra žmogų) aptarnaus. Ateities žmonija dirbs – kurs dvasinius,  intelektualinius darbus, o robotai tvarkys visus ūkinius darbus, reikalus. Kas turės daugiau robotų – darbininkų, tas bus laikomas turtingu materialiai. Bus kuriami ne vien humanoidiniai robotai, bet ir robotai-kompiuteriai, kurie padės žmogui prisijungti prie „visuotinio – informacinio“ lauko, kuris egzistuoja visoje visatoje. Šis laukas (informacijos apimtimi) yra žymiai ir nepalyginamai didesnis už šiuolaikinį internetą.

 

Kvantinio kompiuterio dėka bus sukurta informacinė sistema, kuri prognozuos įvykių sekas ir tuo būdu atspės ateitį. Taigi bus ne tik atspėjama orų ar klimato kaita, bet ir atskiro žmogaus netolima ateitis. Kvantinis  kompiuteris  modeliuos įvairius ateities įvykius ir reiškinius  ir padės  ateities žmogui  priimti vienokius ar kitokius sprendimus, kurie nulems jo (žmogaus) ateities žinojimą – pažinimą, ir kartu nulems jo veiksmus. „Visuotino – informacinio“ lauko dėka bus galima vizualiai stebėti įvykius – reiškinius, kurie vyko praeityje. Bus sukurta nauja mokslo šaka, kuri stebės ir registruos visą žmonijos istoriją ir tokie žmonės bus vadinami „praeities saugotojais“. Ateities žmogus negalės pakeisti praeities , bet galės stebėti, kas vyko praeityje kaip žiūrovas, žiūrintis kino filmą.

Kosmoso tyrinėjimų pasiekimai.

Ateities žmogus atras būdą, kaip keliauti į tolimą kosmosą. Hipererdvės atradimas leis žmogui be didelių pastangų nukeliauti į kitą, toli esančią planetą ar planetų sistemą. Žmonija pradės kontaktuoti su kitomis mūsų Galaktikos civilizacijomis, vyks technologijų mainai tarp žmonijos ir kitų civilizacijų. Po tam tikro laiko žmonija bus priimta į Galaktikos civilizacijų tarybą ir ten (taryboje) spręs įvairius su mūsų Galaktika susijusius reikalus ir klausimus. Į Galaktikos tarybą žmonija bus priimta tik tuo atveju, kai ji (žmonija) pereis – peržengs savo planetos „susinaikinimo“ barjerą – tai yra taps taikia civilizacija.

 

Modernių technologijų dėka žmonės pradės keliauti net į kitas Galaktikas. Tuo metu bus atskleista pagrindinė Visatos Kūrėjo paslaptis. Ši paslaptis bus susijusi su Visatos Kūrėjo kilme.

Ir tada žmonija pasieks tokį išsivystymo lygį, kad žmogus galės transformuotis – ištirpti erdvėje ir keliauti po Visatą be jokių kosminių laivų, ir kitų technologijų. Kažkas yra pasakęs: „Tobuliausia technologija yra visiškas technologijos nebuvimas“. Tuo metu, kai žmogus ištirps erdvėje ir transformuosis į kitą būvį – egzistenciją, bus išpildytas žmonijai Kūrėjo numatytas tikslas.

Taip žmonija pasieks savo pagrindinį vystymosi tikslą-viršūnę.

Autorius Sigitas Norvaišas

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
Autoriai: Sigitas Norvaišas
(2)
(2)
(0)

Komentarai ()