„Blogiausias scenarijus.“ Skelbiamas grėsmingas Xi Jinpingas įsakymas saugumo pareigūnams  ()

Xi Jinpingas paragino būti pasiruošus „reikšmingiems iššūkiams“ ir „pavojingoms audringoms jūroms“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kinijos Liaudies Respublikos prezidentas Xi Jinpingas įsakė šalies nacionalinio saugumo vadovams ruoštis „blogiausiems scenarijams“ ir „audringai jūrai“.

Apie tokius įsakymus jis paskelbė per Nacionalinio saugumo komisijos posėdį, praneša CNN.

Susitikime kalbėjęs Kinijos vadovas atkreipė dėmesį į padidėjusį Dangaus imperijos problemų sudėtingumą ir paragino būti pasiruošus „reikšmingiems iššūkiams“ ir „pavojingoms audringoms jūroms“.

Straipsnyje pažymima, kad nerimą keliantys Xi Jinpingo pareiškimai buvo padaryti Kinijos ekonomikos problemų, taip pat stiprėjančios, kaip mano Pekinas, „priešiškos tarptautinės aplinkos“ fone.

Kinijos vadovas pareikalavo paspartinti pajėgų ir nacionalinio saugumo priemonių modernizavimo tempus, padaryti jas veiksmingesnes „karo sąlygomis“. Visų pirma jis pareiškė, kad reikia sukurti nacionalinio saugumo rizikos stebėjimo ir išankstinio įspėjimo sistemą.

 

Analitikai mano, kad atėjęs į valdžią Xi Jinpingas nacionalinį saugumą pavertė pagrindine Kinijos paradigma, į jos koncepciją buvo įtraukta politika, ekonomika, gynyba ir kultūra. Įstatymų leidybos lygmeniu buvo priimta nemažai sprendimų, skirtų apsisaugoti nuo galimų grėsmių.

Vašingtono ir Pekino santykiai šiuo metu yra žemiausiame taške per pastaruosius dešimtmečius, o pastangos juos pagerinti šlubuoja, rašoma straipsnyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(10)
(-3)

Komentarai ()

Susijusios žymos: