[Išsami tema] Nusikaltimas, sukrėtęs visą JK – Mary Bell: 11-os metų serijinė žudikė, pagarsėjusi išskirtiniu žiaurumu (Video)  ()

Paaiškėjo, kad prostitutės ir nežinomo tėvo dukra yra jauniausia ir labiausiai pagarsėjusi serijinė žudikė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Skotsvude (Anglija) 1968 m. gegužės 24 d. buvo rastas negyvas ketverių metų berniukas Martinas Brownas. Tačiau visuomenė ir policija tai supainiojo su nelaimingu atsitikimu, todėl kaltinimai nebuvo pateikti. Po kelių savaičių, 1968 m. liepos 31 d., dar viena baisi žmogžudystė sukėlė siaubą kaimynystėje, kai buvo rastas trejų metų Briano Howe'o kūnas.

Policija taip pat pradėjo žudiko paieškas. Žmonės buvo pasipiktinę siaubingomis žmogžudystėmis, kurių metu buvo žiauriai nužudyti ir sutraiškyti jų kaklai. Niekas nežinojo, kas buvo serijinis žudikas ir kodėl jis tai padarė. Tai, kad žudikas pašalino Brajano plaukus, nukirpo kojas ir lytinius organus bei aštriu peiliu suformavo M raidę ant krūtinės, buvo dar siaubingiau.

Policijos tyrimo pradžia

Sukrečiantis nusikaltimas sukėlė visuomenės pasipiktinimą, todėl policijos departamentas pradėjo tyrimą, kad būtų atskleistas serijinis žudikas.

Kadangi kaltininkas gali būti bet kas, policija surinko pirminę informaciją apie regioną ir galimus nusikaltėlius. Tyrimo metu jie daugiau dėmesio skyrė aplinkiniams vaikams ir apklausinėjo juos apie ankstesnes žmogžudystes. Dvi merginos, Norma ir Mary Bell, elgėsi įtartinai.

Kas buvo Mary Bell?

Mary Flora Bell gimė Anglijoje, 1957 m. gegužės 26 d. Ji buvo prostitutės dukra, o jos tėvas iki šiol nežinomas. Betty, Mary motina, ištekėjo už Billy Bell, plėšiko, turinčio kriminalinę istoriją, praėjus keliems mėnesiams po to, kai gimė dukra, o Merę užaugino jis. Marija pradėjo elgtis žiauriai, niokojo ir mušė savo klasės draugus Niukasle prie Taino, didelio nusikalstamumo mieste.

Apsukrus planas, kurį sukūrė Mary Bell

Mary, savo vienuoliktojo gimtadienio vakarą, 1968 m. gegužės 25 d., buvo su savo drauge Norma Jean Belle. Duetas planavo surengti pasalą 4 metų kaimyno berniukui Martinui Brownui. Jos priviliojo jį siūlydami saldainių, tada nuvežė į netoliese esantį seną pastatą, kur Marija jį mirtinai užsmaugė.

 

Kai vaiko tėvai nesulaukė jo grįžtančio, jie pranešė policijai. Kūnas buvo rastas kitą rytą. Byla buvo nutraukta kaip nelaimingas atsitikimas, nes nebuvo matomų užpuolimo pėdsakų ant vaiko kūno.

Mary ir jos bendrininkė vėl užpuolė

Mary ir Norma planavo vėl pulti 1968 m. liepos 31 d., šį kartą taikydami į Brian Howe, 3 metų berniuką. Jis buvo suviliotas žadant saldainių, kaip ir ankstesnėje žmogžudystėje, o paskui nužudytas. Šį kartą jos daug žiauriau, žirklėmis išgraviravo M raidę ant vaiko krūtinės, nukirpo plaukus ir lytinius organus, o kūną išmetė į lauką.

Tęsinys kitame puslapyje:




Kūnas buvo rastas kitą dieną, o policija tyrė atvejį kaip pedofilijos žmogžudystę. Dėl to byla buvo susieta su Martino nužudymu ir iškilo serijinio žudiko galimybė.

Marijos išpažintis už jos šiurpius poelgius

 

Buvo apklausta apie 1200 jaunuolių iš regiono, o būtent šios dvi merginos sukėlė įtarimų. Jų atsakymai detektyvų neįtikino, o Mary pokalbio metu prisipažino įvykdžiusi abi žmogžudystes per prievartą.

Jos buvo sučiuptos 1968 m. rugpjūtį. Norma buvo paleista, nes buvo neaktyvi žmogžudysčių liudininkė, tačiau Mary buvo nuteista už nusikaltimą. Detektyvai nepasitikėjo Mary, kai ji tvirtino, kad Norma melavo ir vaidino aktyvų vaidmenį.

Mary Bell buvo nuteista kalėti iki gyvos galvos 1968 m. gruodžio 17 d. Mary išbuvo įkalinta iki 1980 m., kai buvo patvirtinta, kad ji pasveiko po daugelio psichiatrinių terapijų per visą kalinimo laikotarpį.

Ji nuo vaikystės garsėjo kaip agresyvi, smurtaujanti ir meluojanti. Jos šeima tvirtina, kad ji darželyje norėjo suspausti bendraklasei gerklę, apkabindama ją rankomis. Ji taip pat demonstravo didžiulį įniršį ir žiauriai keršijo prieš savo šeimą. Jos siaubingos gyvenimo patirtys, prasidėjusios jai dar vaikystėje, privertė ją priimti tokį scenarijų.

 

Betty, jos mama, sirgo psichikos liga, kuri  sukelia būseną, kai norima pakenkti savo vaikui. Mary mama norėjo išmesti dukrą, kai ji gimė. Teta ją išgelbėjo ir Mary buvo atiduota moteriai, kuriai anksčiau buvo neleista įsivaikinti. Būdama dvejų metų ji tapo atitrūkusiu, vienišu ir ramiu žmogumi.

Po Mary išleidimo į laisvę 1980 m., jai buvo suteikta nauja tapatybė. 1984 m. ji susilaukė dukters, tačiau žurnalistui atskleidus jų tapatybę, jos turėjo išvykti. Mergina liko nežinoma iki 2003 m., kai Mary Bell po teisinės kovos tų metų gegužės 21 d. buvo pratęstas jos ir jos dukros konfidencialumas visam gyvenimui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(13)
(-7)

Komentarai ()

Susijusios žymos: