Neįtikėtina, kas vyksta Paryžiuje: moterys masiškai „mylisi“ ir bučiuoja negyvėlio antkapį – ir atrodo tai veikia! (Foto, N-18)  ()

Tai keista, bet matyt veikia. Vienas kapas Paryžiuje sulaukia ypatingo moterų dėmesio. Kodėl?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Istorijoje išlikusios reikšmingos figūros savo palikimą dažniausiai kuria prieš mirtį, o ne po mirties. Kaip bebūtų keista, Viktoras Noiras išgarsėjo po savo mirties ir jį išgarsino kai kurios gana beviltiškos moterys. Nors XIX amžiuje Noiras kaip prancūzų žurnalistas paliko didžiulį palikimą, kai žodžiai tiesiogine prasme tave nužudė, tikrąją šlovę jam atnešė keistos jo kapo galios. Tačiau, kas buvo Viktoras Noiras?

Viktoras Noiras

Viktoras Noiras buvo XIX amžiaus prancūzų žurnalistas. Jis gimė 1848 m. liepos 29 d. Paryžiuje, Prancūzijoje, ir ten užaugo. Viktoras buvo pripažintas už atvirą ir ginčytiną žurnalistiką, kurioje dažnai buvo nagrinėjamos tokios temos kaip politika, korupcija ir piktnaudžiavimas valdžia.

Viktoras straipsniuose dažnai kritikavo Prancūzijos imperatorių Napoleoną III ir jo administraciją, kurią daugelis Prancūzijos piliečių laikė represine ir neteisinga. Viktoro publikacijos dažnai sukeldavo viešas diskusijas, o kartais ir valdančiosios klasės pasipiktinimą. Nepaisant savo profesijos pavojų, Viktoras buvo atsidavęs tam, kad panaudodamas savo žodžius, padarytų pokyčius.

Youtube sprogdinantis ir lietuvių puikiai vertinamas! Štai ką sugeba 5in1 robotas iš „Xiaomi“ ekosistemos (Video, „Roidmi EVA“)
5879 3

„ROIDMI EVA“ yra „Xiaomi“ ekosistemos kompanijos produktas, sulaukęs stulbinamo dėmesio ir sėkmės. Ir dabar šis neregėtų galimybių įrenginys už specialią kainą.

Išsamiau

 

1870 m. Viktoro rašymas įgavo asmeniškesnį posūkį, kai jis parašė straipsnį apie meilės romaną tarp artimo jo draugo ir galingo politiko, imperatoriaus pusbrolio princo Pjero Napoelono žmonos.

Esė sukėlė sensaciją, o politikas, kuris taip pat buvo artimas Napoleono III sąjungininkas, iškvietė Viktorą į dvikovą. 1870 m. sausio 10 d. Viktoras ir politikas susitiko dvikovoje, o Viktoras buvo nušautas ir mirė vietoje.

 

Viktoro nužudymas sukėlė pasaulio pasipiktinimą ir tapo pasipriešinimo tironiškam Napoleono III valdymui simboliu. Viktoro kapas, esantis Paryžiaus Père Lachaise kapinėse, iškart tapo populiaria piligrimystės vieta lankytojams, norintiems pagerbti mirusį žurnalistą.

Viktoro atminimas susipynė su kova už laisvę ir demokratiją Prancūzijoje po jo mirties, ir jis buvo pagerbtas kaip kankinys.

Per daugelį metų nuo jo mirties Viktoro vardas tapo kovos su priespauda ir neteisybe sinonimu. XIX amžiaus pabaigoje jo mauzoliejus tapo populiaria asmenų, norinčių pagerbti jo palikimą, susibūrimo vieta, taip pat protestuojančius prieš dabartinį Prancūzijos politinį nestabilumą.

Keista šio kapo galia

Šiandien Noiro kapas išpopuliarėjo ne dėl jo istorinio palikimo, o todėl, kad daugelis moterų eina ant jo kapo „mylėtis“, bučiuoti ir glostyti, nes mano, kad kapas daro jas vaisingas.

Viktoro Noiro kūnas buvo pervežtas iš jo kaimo į Père Lachaise kapines Paryžiuje, praėjus dvidešimt metų po jo mirties, 1891 m., įkūrus Trečiąją Prancūzijos Respubliką. Sukurti bronzinę skulptūrą Noiro kapui buvo pasamdytas žymus prancūzų menininkas Julesas Dalou.

 

Dalou nusprendė parodyti Victorą Noirą, kai jis mirė, gulėdamas ant žemės po šūvio. Dėl nežinomų priežasčių jis nusprendė skulptūrai suteikti reikšmingą iškilimą tarp kojų, o tai paskatino sukurti gana keistą mitą, kuris galiausiai Viktoro Noiro kapą pavertė vaisingumo ir seksualinio pasitenkinimo simboliu.

Vaisingumo simbolis

Manoma, kad pabučiavus Viktoro Noiro statulą į lūpas, patrynus jo genitalijų iškilumą ir įmetus gėlę į skrybėlę, ji suteiks daugiau vaisingumo ir nuostabaus seksualinio gyvenimo. Jei norite susirasti mielą partnerį, pabučiuokite Noirą į lūpas; jei norite pastoti, palieskite jo dešinę pėdą; o jei norite susilaukti dvynių, palieskite jo kairę koją. Pasak mito, netrukus gims vaikas, o vieniša moteris susiras vyrą per metus.

 

Pati statula yra įrodymas, kad žmonės į šią idėją žiūri rimtai. Victoro Noiro lūpos, kirkšnys ir batai blizga, o likusi kūno dalis turi oksiduotą bronzinį žalsvą atspalvį. Dėl to 2004 m. aplink Noiro statulą buvo pastatyta tvora su įspėjamuoju ženklu: „Už bet kokią žalą, padarytą dėl grafičių ar nepadoraus trynimo, bus patraukta baudžiamojon atsakomybėn“. Tačiau tai įsiutino tiek moterų, kad tvora buvo greitai nugriauta.

Moterys, pastojusios apsilankiusios Viktoro Noiro kape, dabar grįžta į kapines padėkoti ir į kepurę prie statulos įdeda savo vaikų nuotraukas ir kitus daiktus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(36)
(17)
(19)

Komentarai ()