[Išsami tema] Yra ginklas, kuris gali labai pigiai ir efektyviai sunaikinti Rusijos raketas - super gerai pasiteisino Irako karo metu (Video)  ()

Apsaugai nuo Rusijos Federacijos raketų smūgių jau reikia greičiausio ir patikimiausio sprendimo.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-05-21 [Išsami tema] Yra ginklas, kuris gali labai pigiai ir efektyviai sunaikinti Rusijos raketas - super gerai pasiteisino Irako karo metu (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nuo pat invazijos pradžios rusai ne pirmą kartą puola tokius karinius objektus kaip poligonai, kuriuose treniruojasi Ukrainos kariai.

Visų pirma, Javorivo poligonas Lvivo srityje, poligonas Rivnės srityje ir neseniai Černihivo srities Desnos mokymo centras buvo atakuoti raketomis.

Kadangi tokie paleidimai vykdomi už šimtų kilometrų, vienintelis būdas jų išvengti – perimti ir sunaikinti šias raketas ore.

Gana efektyvus būdas veiksmingai apsisaugoti nuo tokių atakų gali būti kompleksas, sukurtas naikinti raketas. Mes kalbame apie „Centurion C-RAM“ kompleksą.

„Centurion C-RAM“

JAV armija Irake susidūrė su kariuomenės bazių apsaugos nuo apšaudymo problema. 2005 m. kariuomenė paprašė ginklų gamintojų sukurti priemones raketoms, artilerijos sviediniams ir minoms perimti. Atsakymas buvo paruoštas po šešių mėnesių „Centurion C-RAM“ komplekso pavidalu.

Tokį greitį nulėmė tai, kad ši yra gerai žinomos ir itin efektyvios „Phalanx CIWS“ laivų priešraketinės gynybos sistemos sausumos versija, gyvavusi nuo 70-ųjų.

Tereikėjo ginklą įdėti į transporto priemonę, kurioje buvo pati sistema ir visi reikalingi maitinimo blokai bei valdymo centras.

Sistema greitai įrodė savo efektyvumą ir per trejus metus buvo pagaminta jau 20 sistemų. Per tą laiką amerikiečiai sėkmingai atmušė 105 atakas, kurių dauguma buvo minosvaidžių atakos. Buvo sunaikinti labai mažo dydžio greitaeigiai taikiniai. Todėl nenuostabu, kad vėliau užsakymas buvo padidintas dar 23 sistemomis.

Toks „Centurion“ efektyvumas paaiškinamas gana paprastai – jis yra maksimaliai automatizuotas. Operatorius gali tiesiog jį įjungti, o „Centurion“ nuskaitys nurodytą sektorių, aptiks taikinius, atidengs ugnį ir nustos šaudyti juos sunaikinus. Kitu atveju operatorius pasilieka sprendimą atidengti ugnį. Visiškai rankinis režimas yra tik laisvas pasirinkimas.

 

Tokia automatika yra vienintelė galimybė kompleksui, kuris buvo sukurtas perimti priešlaivines raketas. Esant tokioms sąlygoms, kai milisekundės kaina yra viso laivo sunaikinimas, visiškai logiška, kad žmogus buvo pašalintas iš šio proceso.

„Centurion C-RAM“ galimybės

Tiesą sakant, C-RAM yra robotizuotas greito šaudymo bokštelis su „M61 Vulcan“ patranka, naudojanti savo radarą nusitaikymui į taikinį, taip pat termovizorių. Tai leidžia sistemai identifikuoti taikinius, apskaičiuoti jų trajektoriją ir nusiųsti šimtus sviedinių, kad sunaikintų taikinį. Praktiškai tai atrodo taip:

 

„M61 Vulcan“ 20 mm šešių vamzdžių automatinės patrankos šaudymo greitis yra 4500 šūvių per minutę arba 75 šūviai per sekundę. To pakanka, kad oro taikiniai tiesiog būtų sudraskyti į gabalus.

Efektyvus šaudymo nuotolis yra 5,5 km, o garantuotas plotas, kurį jis apsaugo, yra 1,2 kv. km.

„Centurion C-RAM“ charakteristikos

  • Pagrindinė ginkluotė: „M61 Vulcan“
  • Šoviniai: 20 x 102 mm
  • Ugnies greitis: 4500 šūvių per minutę
  • Šaudymo nuotolis: 5,5 km

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(79)
(0)
(79)

Komentarai ()