„100%.“ Kada bus internetinis balsavimas Lietuvoje

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

SPeed_FANat1c 2024-06-22 13:05
O tai kaip kokioj estijoj veikia? Beje kai ekau balsuot, tai oape buvo mano va das pavarde idedami i voka. Tai irgi kur cia slaptumas? Kita vertus ar reik slept uz ka balsuoji? Nebalsuok uz vatnikus ir nereiks slept. O jei jay halsuoji tai nebijok ir pripazint kas esi per zmogus
Hmz 2024-06-25 13:04
Tavo komentaras labai gerai iliustruoja žinomą Čerčilio posakį: "Geriausias argumentas prieš demokratiją yra penkiolikos minučių pokalbis su vidutiniu rinkėju"
assa 2024-06-25 19:53
senai sakiau, kad 100% balso teisė yra nesamonė, turėti balsavimo teisę turi būti privilegija, kurią gali gauti, pvz, atlikęs savanorišką karo tarnybą, ar ten būdamas pilietiškas,visur dalyvaujantis savanoris. Likusiai faunai minimum turėtų būti kažkoks nesunkus online politinis testas, kurį išlaikęs gali eiti balsuoti. O tai dabar balsuoja senoliai, kurie po balsavimo neberanda kaip iš salės išeiti (pats mačiau per prezidento rinkimus). Ir imho, būt gerai kad balsai skirtingus svorius turėtų- pvz, pensininko ar bedarbio balsas lygus 1. Dirbančio- 2, už kiekvieną vaiką +1 balas. verslininkui, kuris darbuotojams moka daugiau nei vid.atlyginimas +10 balų. O dabar tai marazmatikai senoliai valdo arba kokia nafig balso teisė nusikaltėliams?
SPeed_FANat1c 2024-07-21 15:26
klausimas tik kas pensija bepakels pensininkams jei ju balsas nieko nereiks ? busim ir mes kazkada pensininkai
immortallt 2024-07-22 07:08
Ai, tai galvoji pensininkų gerovė ne pensininkams iš vis nerūpi? Bet čia kaip su mažais miesteliais, vos nuo dugno miestai pradėjo atsispirti, iškart atimti miestų pajamas puolė ir dalinti kiekvienam bažnytkaimiui, kad kiekvienam namui trinkeles iki bažnyčios nutiesti, kad vasarą atvažiavę pailsėti, galėtų gražiais takais pasivaikščioti, registruoti dar ten, bet nebegyvenantys, vietoje to, kad investuoti į miestus, kurie ir uždirba pragyvenimą. Tai dabar irgi, esamiems pensininkams visą SoDrą išdaliname, vietoje to, kad tarp kartų +- vienodai paskirstyti siekti, ir investuoti, kad tie patys pensininkai geriau gyventų.
donatasv 2024-07-22 08:40
Ką čia prikliedėjai? Kai orkistane 100km aplink maskvą, o toliau lai brenda po tešlynus?
Hmz 2024-07-22 09:14
Politikams pensininkų gerovė rūpi tik todėl kad pensininkai YRA rinkėjai ir pareigingai balsuos už tuos, kurie žadės padidinti pensijas. Jei pensininkai nebeturės balso teisės, kaip čia kai kas siūlo, pensininkai bėdos bus sąrašo gale.
immortallt 2024-07-22 09:50
Taip, 30 namų gyvenvietei (pusė nugriuvę, arba bus apleisti pasimirus paskutinei močiutei, kuriai dabar 90), reikalingi šaligatviai iki vienintelio kažkokio ala bendruomenės pastato. Į šaligatvius sukišta daugiau pinigų, nei visų pastatų vertė kartu sudėjus. Racionalus pinigų panaudojimas, kuris pakels vietos bendruomenės pajamų lygį! Yra toks terminas - sunk cost. Jei gyvenvietė nebeturi perspektyvų, ir vienintelis dalykas kurį sugalvoji, kad ala pakelti gyvenvietės lygį yra trinkelės, nereikėtų jau nieko daryti ir leisti gyvenvietei numirti, o ne dotuoti kitų miestų pinigais lavoną, nes po 15 metų liks tik trinkelės vis tiek. Čia kaip su renovacija mokyklų, kur tik jungtinės klasės kelios likusios, bet vis tiek daroma renovacija, o po 5 metų nuo renovacijos pabaigos ir jungtinių klasių nebesurenka bei uždaro mokyklą.
donatasv 2024-07-22 13:32
O tu buvai kada toliau nuo Vilniaus nuvažiavęs? Matei kas kaimuose darosi? Aš pats pamenu laikus kai važiavau per kaimus ir kas trečia troba buvo tuščia, o dabar gyvenk ir žvenk. Nerasi negyvenamos arba nepradėtos remontuoti. Jei neinvestuosi į kaimus sėdės visi Vilniui ir galėsi dar daugiau verkt dėl kamščių. Pats gyvenu kaimiškoje vietovėje su 3 gatvėmis 12km nuo miesto ir nematau problemų. Tyla, ramybė, grynas oras kaimynai vienas nuo kito toli nereik šiknomis trintis ir nepatikėsi pilnas kaimas žmonių visi kruta dirba po miestus išvažinėja vakare grįžta nerasi apleistos sodybos. Tai gal baik nusišnekėt ir išvažiuok toliau už namų ir apsidairyk?
Dannas3 2024-07-22 13:52
12km nuo miesto, speju Vilniaus, tai cia realiai priemiestis. Nieko keisto, kad toki ispudi susidares. Manau, is esmes, bet kuriam kaimui galima pritaikyt taisykle, kad kuo toliau nutoles nuo miesto, tuo jis bus nykesnis ir maziau patrauklus gyventojams.
Hmz 2024-07-22 14:26
Dabar tau tik lieka paaiškinti, kodėl statistika nerodo gyventojų daugėjimo kaimo vietovėse.
donatasv 2024-07-22 14:32
150km nuo Vilniaus, 60 nuo Kauno, 250 nuo Klaipėdos. Kaimas 400 gyventojų 2 parkai sutvarkyti, šaligatviai, dvi žaidimų aikštelės ir pilna vaikų. Per 20 trobų 7 namai su vaikais mūsų gatvėje nuo 1 iki 3 vaikų. Kai pradėjo investuot nors šiek tiek į kaimiškas vietoves žmonės suprato, koks ramus ir patogus gyvenimas gali būt kaime. Tikrai nekeisčiau gyvenimo bute ar 3/6 arų žemės sklype.
donatasv 2024-07-22 14:49
Dar tik neseniai dėka imigrantų statistika persivertė į pliusą Lietuvoje. Giminės išsimėtę po visą Lietuvą. Telšių, Skuodo, Plungės, Utenos, Marijampolės, Kalvarijos rajonai ir kiek aplankom gimines neatrodo, kad kaimai nyktų. Prieš 12 metų buvau Akmenės ir Naujos akmenės miesteliuose merdėjo dabar gyvenk ir žvenk. Didesnės įmonės autobusais susiveža darbuotojus iš aplinkinių kaimų, 400 gyventojų mūsų kaime 3 įmonės gamina, krūva ūkininkų tik netingėk gyvensi ir vargo nematysi. Realiai alkoholiką sunku rast kaime.
immortallt 2024-07-22 17:07
Visokių kaimų yra. Yra ir labai gyvų, ir renginius organizuoja, tokiems didelių priekaištų neturiu, bet irgi nesuprantu, kodėl subsidijuojami dvigubai miestų (gyventojų kurie vis dar registruoti kaimuose, bet dirba, gyvena ir naudojasi miestų infrastruktūra), o po to dar pusę pinigų vis tiek ekstra duodame į kaimus. Bet pravažiuoju ir daug tokių, kur gali iki hektaro žemės sklypą su sodais, namu ir ūkiniais pastatais už 20k€ nupirkti, ir tokių stovi pusė - niekam nereikia, nes tie pastatai tik nugriauti tinkami, nes net būti šalia jų pavojinga. Bet šaligatvis eina iki įvažiavimo į sklypą. Kitas kaimas paliko įspūdį, gal individualių 40 namų ant kokių 15 arų sklypų, arti vienas kito. Visur šaligatviai, apšvietimas. Kuo ten kas nors kada nors užsiiminėjo - geras klausimas, nes ne ūkiai. Tokios infrastruktūros norėčiau gyvendamas mieste. Neturiu. Nors net miesto autobusas kursuoja pro šoną ir yra C2 kategorijos gatvė. Kodėl kaimai, kurie GPM'o nesurenka, turi geresnę infrastruktūrą nei miestai? Ai, nes Vilnius daugiau nei pusę GPM'o atiduoda visiems kaimams ir kaimeliams ištaškyti ant inrastruktūros, kuri nesukurs beveik jokios pridėtinės vertės (su išimtimis).
donatasv 2024-07-22 19:12
Ir ką? Pažiūrėk kas buvo prieš 10/15 metų Lietuvos kaimai aplamai išmirę buvo, o dabar viskas kyla. Tai yra investicija kuri iš mirusių regionų pradeda duoti vaisių. Išvažiuok į vakarus regionai blizga. Prieš kokia 15 metų vykom į piterį su mašinomis tai regionai merdėjo, o piteris blizgėjo na bent jau dalis jo. To nori Lietuvoje? Regionai jau dabar pradeda užsidirbti savo šaligatvius, apšvietimą ir visa kita. Kaimams tiek tereikia mažas skveras 100 metrų šaligatvio ir 20 metų ramu. O po visko viskas plaukia tavo diedmieščiui kur galo nematyt. Daugiau zuokus rinkit, nesibaigiančius stadionus statykit ir visą kitą šūdą plaukit kairėn dešinėn tikrai pasistatysit viską ko sieket.
immortallt 2024-07-23 07:40
Regionai pradeda užsidirbti Iš ko užsidirba kaimai su 30 namų, kuriuose nėra nė vieno ūkininko ir aplink nėra jokių gamyklų ir pan.? Dauguma tų regionų yra vasarnamiai/poilsio namai arba dabar dar yra ir nuotoliu dirbančių asmenų nuosavybė, kurie vis tiek turi NT miestuose, ir kurie dažnai tame mieste sprendžia savo reikalus. Kaimams tiek tereikia - tarp sklypų po 30a ir daugiau, atstumai yra didesni, nei tarp sklypų po 10 arų, ar kad ir 30a, bet ant jų stovi 5-aukščiai daugiabučiai. Zuoko gyvenime nerinkau. Kultūros ir sporto infrastruktūra reikalinga. Nesu didelis šalininkas stadiono. Vilniaus miestas oficialiai gauna PUSĘ surenkamo GPM. Pradedant Klaipėda ir žemyn, miestai gauna 100% surenkamo GPM. O po to greitai pradeda gauti 150% surenkamo GPM. Čia oficialiai. Dar neoficiali dalis, Vilniuje oficialiai gyvena ~550k gyventojų. Realiai dirba ir naudojasi infrastrutūra mažiausiai 750k gyventojų. Tai dar grubiai trečdalis GPM nuraukiama ir Vilniui lieka ~35-40% Vilniuje sukuriamo GPM. Jei Vilniui liktų ne 40%, o 80% realiai čia sukuriamo GPM'o, tai ne tik senai jau būtų visas viešasis transportas naujas, bet ir gatvės blizgėtų, mokyklų ir darželių būtų pristatyta, mikrojudumas sutvarkytas, stadionas iš grynųjų eitų, ir t.t.
SPeed_FANat1c 2024-07-23 08:38
negalvoju, gal ir pasitaiko vienas kitas nesavanaudis
SPeed_FANat1c 2024-07-23 08:40
oho, ta prassme dali vilniaus pinigu uzdirbtu atiduoda kaimams?
donatasv 2024-07-23 09:19
30 trobų kaimuose kažkas kažką renovuoja? Gal ir radai kokį išskirtinį variantą bet realybėje viskas eina per seniūnijas. Gyvename 5 metus dabartinėje vietoje kai atsikraustėm mūsų gatvė jau buvo išasfaltuota ir sudėti šaligatviai. Bet mūsų namas siejasi su parku kur įrenkta žaidimų, poilsio ir sporto aikštele tai per visą kaimuką 2 gatvės kurios turi šaligatvius ir tai yra gatvės vedančios į bendruomeniai svarbias vietas. Mūsų gatvę pasirinko asfaltuoti manau tik dėl to, kad prieš tai šioje gatvėje buvo žvirkelis, o visos aplinkui gatvės turėjo asfaltą. Net pagrindinėje gatvėje esantis takelis kuris be visa ko veda į bažnyčią, seniūnijos centrą netvarkytas dar nuo ruso laikų nėra taip gražu kaip naujai padaryta bet takeliu vaikščiot galima viskas proto ribose pinigų niekas nekiša ir neremontuoja. Apšvietimas sukabintas ant elektros stulpų su atskira faze ir jokio prašmatnaus šūdo apie kurį čia pasakoji. Aplinkiniai kaimai su 30/50 trobų aplamai džiaugesi jei žolią pakelėse nupjauna kelis kart per metus. Pas mus nėra skvernelio ar dar kokio velnio kuris pramuštų kažką prabangesnio eilinis kaimukas su krūva Ūkininkų, nemažai verslo ir krūva žmonių kurie kaip ir tu važiuoja ir dirba tame pačiame mieste iš kurio ir gauna tuos pačius pinigus kuriuos tu atimt nori. Pagal tavo pasakymą kaimas tai vegetuoja ir nekuria jokio pridėtinės vertės produkto... po konservatorių 2008 naktinių reformų vegetavo ir nyko bet per 15 metų pradėjo kurtis įmonės, turistiniai centrai, kaimo turizmo sodybos, žirgynai, zoo sodai, prie upių, ežerų įrengtos poilsio zonos kuriomis naudojasi su pasimėgavimu ir miesto žmonės. Taip kad kišk savo Vilnių ten kur nesueina kaimo žmogus savo užsidirba ir dažniausiai pats net nepastebėdamas naudojiesi ta pačia infrastruktūra.
donatasv 2024-07-23 09:32
Taip čia pagal imortal pakoreguotą statistiką. Vilniui daug ponų su vilomis aplinkiniuose kaimuose tai ten ir nuplaukia jo bapkės. O visa likusi Lietuva kaip gyveno taupiai ir tvarkingai taip ir gyvena.