Tabletas.lt: Kodėl verta įsigyti planšetinį kompiuterį?  (6)

Daugelis klausia: “Kam gi tas tabletas reikalingas, jei turi išmanųjį telefoną ir nešiojamąjį kompiuterį?” Lygindami šiuos įrenginius apžvelkime kai kuriuos planšetinių kompiuterių privalumus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Akivaizdus tableto pranašumas – santykinai didelis ekranas ir lengvas svoris. Vienas paprasčiausių šiuo metu rinkoje esantis planšetinis sveria mažiau nei 400 gramų, o ekrano įstrižainė vos 7 coliai. Nekyla abejonė, kad bet kurio tableto ekrane skaityti el. laiškus, dokumentus, knygas, žaisti žaidimus ar suvesti įvairius duomenis yra žymiai patogiau nei išmaniojo telefono ekrane. Žmogui, kuris kiekvieną dieną turi nešiotis kelis kilogramus sveriantį nešiojamą kompiuterį ar šusnį popierių – planšetinis kompiuteris tikras išsigelbėjimas. Tabletas – puikiai įvairioms prezentacijoms tinkantis prietaisas, kuriame tiesiog prisilietimais galima valdyti skaidrių kaitą, patogiai bei inovatyviai pristatyti savo projektus, ar greitai surasti reikiamą dokumentą.

Svarbus planšetinių kompiuterių privalumas – baterijos veikimo laikas, kuris ne ką nusileidžia išmaniesiems telefonams ir yra žymiai ilgesnis nei nešiojamųjų kompiuterių. Juk tikrai nėra patogu ieškoti elektros lizdo praėjus vos porai valandų nuo darbo pradžios, kai tuo tarpu tabletų galima naudotis praktiškai visą dieną.

Planšetiniai kompiuteriai yra išties mobilūs prietaisai – patogu naudotis ne tik sėdint prie stalo, bet ir, pavyzdžiui, stovint viešojo transporto stotelėje, gulint lovoje ar netgi tualete. Daug keliaujantiems planšetinis kompiuteris tikrai neleis nuobodžiauti ir ilga kelionė taps ilgai trunkančiu malonumu. 

Tai tik keletas planšetinių kompiuterių privalumų. 

Vis dėl to, jei jūs turite labai gerą išmanųjį telefoną ar gerą nešiojamąjį kompiuterį ir neturite atliekamų tūkstančio ar dviejų tūkstančių litų, apie planšetinio kompiuterio poreikį Jūsų gyvenime reikėtų dar pagalvoti. Tačiau jei esate žmogus, kuris nuolat žiūri į priekį, paprasčiausią kompiuterį galima nusipirkti ir kur kas pigiau vien tam, jog galėtumėte perprasti jo technologines galimybes. Tabletas.lt parduotuvėje planšetinių kompiuterių kainos prasideda nuo 399 Lt.

Juk vis dėl to šie prietaisai vadinami nešiojamųjų kompiuterių ateitimi…

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(5)
(-5)

Komentarai (6)

Susijusios žymos: