Įspūdingas laikrodis, prilygstantis išmaniajam telefonui: labai gera kaina, gigantiška baterija, Face ID, dvi kameros ir stebėtinas funkcionalumas. Ką gi jis gali iš tikrųjų ir kaip elgiasi realybėje? („Rogbid Brave 4G“ apžvalga, Foto)  ()

Dvi kameros, veido atpažinimo technologija, milžiniška baterija, 4G LTE palaikymas, galimybė skambinti, rašyti žinutes, naršyti internete net ir būnant toli nuo miesto. Tai bent išmanusis laikrodis. Bet ar tikrai naujasis „Rogbid Brave 4G“ yra tobulas? Mes išbandėme šį išmanųjį laikrodį ir tikrai yra apie ką pakalbėti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Speciali akcija ir sąlygos

„Rogbid Brave 4G“ išmanusis laikrodis:

  • Cafago132,74 eurai;
    • 61 % nuolaida;
    • nemokamas siuntimas į Lietuvą.

Pakuotės turinys

Tradiciškai pradėkime nuo pakuotės ir čia turiu pastebėti, kad viskas yra simpatiška ir tvarkinga.

Dėžutė juodos spalvos, su „Rogbid Brave 4G“ pristatančiu šūkiu.

Ant dėžutės nugarėlės surašytos pagrindinės techninės specifikacijos, apie kurias kiek vėliau.

Dėžutės viduje randu naudojimosi instrukciją anglų ir kinų kalbomis. Joje surašyta pagrindinė informacija, kuri pravers pirmą kartą tokį išmanųjį laikrodį įsigijusiems žmonėms.

Dar dėžutėje rasime dviejų tipų įkrovimo laidus, įkrovimo stotelę bei papildomą priedą atidaryti laikrodžio nugarėlei ir įdėti nanoSIM kortelę.

Niuansai su įkrovimo stotele ir baterijų tarnavimas

Apie ją norėtųsi pakalbėti kiek plačiau. Gana įdomus gamintojo sprendimas, už kurį galiu pagirti ir tuo pačiu papeikti.

Peikti norisi už microUSB jungtį. Čia jau daugelis mūsų tikėtųsi rasti šiuolaikiškesnę C-tipo USB jungtį, o ne senstančios technologijos sprendimą.

Iš kitos pusės, tai galiu pateisinti dėl to, kad ši įkrovimo stotelė veikia, kaip išorinė baterija.

„Rogbid Brave 4G“ ir taip yra pristatomas, kaip pirmasis pasaulyje išmanusis laikrodis su tokia milžiniška baterija – 1360 mAh, o čia dar papildomai gauname 2200 mAh.

Į kelionę galima tiesiog su savimi pasiimti šią įkrovimo stotelę ir įkrauti senkančią „Rogbid Brave 4G“ bateriją. Tikrai patogus ir praktiškas gamintojo sprendimas.

Kiek laiko tarnauja „Rogbid Brave 4G“?

Viskas labai priklauso nuo to, kiek funkcijų bus aktyvuota ir kaip intensyviai juo naudositės. Jei spausite maksimumą – nuolat GPS, mobilieji duomenys, skambučiai, žinutės, naršymas internete ir t.t., tai vakare jau ieškosite įkroviklio. Baterija pilnai įkraunama per maždaug 1,5 val.

Jei naudositės nuosaikiau, tada atlaikys 2-3 dienas. Dar ilgesnį laiką pasiekti galima, bet tada jau praktiškai tai tebus bazinės funkcijos: žingsnių, atstumo, kalorijų skaičiavimas ir pan.

„Rogbid Brave 4G“ pagaminimo kokybė ir išvaizda

„Rogbid Brave 4G“ yra simpatiškas ir kokybiškai pagamintas išmanusis laikrodis. Metalo, plastiko ir keramikos korpusas su dviem šone įtaisytais mygtukais.

Taip pat priekyje ir šone turime kameras. Abi jos po 8 MP. Prie priekinės kameros įtaisytas mikrofonas. Kairėje korpuso pusėje turime garsiakalbį. Laikrodžio apatinėje dalyje širdies ritmo matuoklis.

Šaunu yra tai, kad dirželis yra standartinio pločio – 24 mm. Čia turime silikoną, tad dirželis yra lankstus ir geriausia, kad lengvai keičiamas.

Iš tikrųjų tokiam masyviam laikrodžiui norėtųsi tvirtesnio dirželio. Gana kokybiškas ir gamintojo, bet asmeniškai uždėčiau tvirtesnį.

Bendrai, „Rogbid Brave 4G“ pagaminimo kokybė yra gera. Kaip už tokią kainą, viskas padaryta gerai.

Ekranas taip pat kokybiškas. Čia turime 1,69 colių įstrižainės ir 450 x 450 raiškos ekraną su „Corning Gorilla Glass 4“ apsauga.

Jis reaguoja į prisilietimus ir tą daro tinkamai. Ryškumas yra geras, kurį galima reguliuoti pačiame laikrodyje.

Kokie minusai? Dydis. Visgi čia turime 1,85 cm storio išmanųjį laikrodį ir bendras ekrano skersmuo siekia 5 cm.

Akivaizdu, jog toks laikrodis nėra skirtas labai plonų riešų savininkams. Ir nors savęs tokiu nelaikau – mano riešo apimtis siekia 16 cm – tačiau „Rogbid Brave 4G“ ant mano rankos atrodo šiek tiek per didelis.

Dėl ekrano dydžio esu patenkintas. Ryškus, kokybiškas, informaciją perskaityti labai patogu, bet va laikrodžio storis – čia jau man yra minusas.

Žinoma, reikia suprasti ir gamintoją. Į šį išmanųjį laikrodį jis pridėjo tiek daug, kad vargiai galėjo laikrodis būti dar plonesnis.

Ir talpi baterija ir dviejų kamerų moduliai reikalauja vietos, ir čia jau nieko nepadarysi.

Beje, „Rogbid Brave 4G“ sveria 90 gramų. Palyginus su ultralengvomis apyrankėmis, pirmąją dieną tas svoris jaučiamas, bet ranka labai greitai pripranta.

Kaip į „Rogbid Brave 4G“ įdėti nanoSIM kortelę ir ar veikia skambučiai, SMS ir kt.?

Tai padaryti yra visai paprasta ir patogu. Be to, gamintojas ir naudojimosi instrukcijoje yra aiškiai parodęs, kaip tą tinkamai daryti.

Išjungiame laikrodį, pasiimame pakuotėje esantį bei šiam tikslui skirtą priedą ir su juo atsukame štai šį dangtelį.

Toliau telieka įdėti nanoSIM kortelę ir uždaryti dangtelį. Viskas ganėtinai paprasta ir padaroma greitai bei nesudėtingai.

Ir kaip mobilusis ryšys?

Gamintojas tvirtina, kad „Rogbid Brave 4G“ palaiko visus Lietuvoje esančius mobiliojo ryšio dažnius ir turiu pasakyti, kad tai yra tiesa.

Jei jau būnant toli nuo miesto, kaimiškoje vietoje, kurioje aplinkui miškai, iš 4 padalų turime 3 – ryšio kokybė yra tikrai gera.

Įdėjus nanoSIM kortelę, iškart gauname dar daugiau funkcionalumo ir su „Rogbid Brave 4G“ galime priimti skambučius bei patys su šiuo laikrodžiu skambinti.

Jame yra integruotas mikrofonas bei garsiakalbis ir turiu pasakyti, kad jų kokybė yra gero lygio. Pašnekovą girdžiu puikiai, o ir mane jis girdi aiškiai ir be pašalinių trikdžių.

Šaunu ir tai, kad pokalbio metu netgi galima keliauti per laikrodžio funkcijas ir, pavyzdžiui, tuo pačiu naršyti internete ar socialiniuose tinkluose.

Taip pat gaunu visas SMS žinutes, į jas galima atrašyti, kaip ir į socialinių tinklų žinutes.

Čia turime Android 7.1.1 operacinę sistemą, tad ji leidžia išnaudoti praktiškai visas galimybes, kurias suteikia išmanusis telefonas. Ir tikrai taip, galima drąsiai sakyti, kad „Rogbid Brave 4G“ yra ant riešo pritvirtintas išmanusis laikrodis su išmaniojo telefono funkcijomis.

„Rogbid Brave 4G“ palaiko mobilųjį internetą, WiFi (deja tik 2.4 GHz) bei Bluetooth 4.0 ryšius, tad į jį galima iš „Play Store“ atsisiųsti norimų programėlių, netgi žaidimų, ir laikrodį aprūpinti tais programiniais priedais, kurių jums reikia labiausiai.

„Rogbid Brave 4G“ valdymas ir programiniai niuansai

Pirmą kartą įjungus „Rogbid Brave 4G“ laikrodį, jį reikės Bluetooth ryšiu suporuoti su išmaniajame telefone įdiegta „WiiWatch2“ programėle.

Iš esmės reikia sekti gamintojo pateikiamas nuorodas ir viską sėkmingai padaryti pavyks iš pirmo karto. Laisvai galima laikrodį naudoti ir be tos programėlės apie kurią kiek vėliau.

Laikrodis valdomas dviem mygtukais ir liečiant ekraną. Mygtukai kokybiški, į paspaudimus reaguoja greitai, tinkamai.

Laikrodyje yra įdiegta 20 ekrano atvaizdavimo pasirinkimų, o dar net 400 – taip, nulių čia ne per daug – rasite programėlėje. Plius, galite uždėti bet kokią savo norimą nuotrauką.

Esant pagrindiniame ekrane, vienu brūkštelėjimu per ekraną iškart patenkame į pagrindinius nustatymus: ekrano ryškumo valdymą, mobiliųjų duomenų, Bluetooth, WiFi, nutildymo ir kt.

Kalbant apie ekraną, tai čia nėra vadinamojo „always on display“ ir ekranas nuolat laiko nerodys. Galima tik pasirinkti, kiek norite, kad ekranas būtų aktyvus: nuo 15 sek. iki 30 min.

Taip pat galima įjungti/išjungti funkciją, kad ekranas aktyvuotųsi, pasukus riešą. Šiek tiek vėluoja su reagavimu, o ir intensyviau judant, tas ekrano įsijunginėjimas blaško. Tai aš šią funkciją esu išjungęs ir norėdamas pažiūrėti laiką, fizinės veiklos duomenis ar ką nors kitką – tiesiog spusteliu laikrodžio mygtuką.

Taip pat pagrindiniame ekrane galima peržiūrėti orų prognozę ir kas man itin patinka – valdyti muzikos grotuvą.

Čia jis groja tas dainas, įgarsintas knygas ir kitus garso įrašus, kurie yra įkelti į „Rogbid Brave 4G“ laikrodį. Kadangi turime 32 GB atminties – jų čia tilps ganėtinai daug.

Muzikos galima klausytis tiesiog iš laikrodžio ir net neprijungus Bluetooth ausinių.

Garsiakalbis yra garsus ir visada galima visus medijos garso lygius valdyti nustatymuose. Kaip ir pasirinkti skambučių, žinučių melodijas ir t.t. Jau kartojuosi, bet viskas čia, kaip ir įprastame išmaniajame laikrodyje.

Šitas dalykas yra išties šaunus. Kad ir būnant žvejyboje, įsijungiame internetinį radiją ir jo klausomės. Nieko papildomai nereikia.

O jei ruošiatės sportuoti, pasiimame Bluetotoh ausines, jas suporuojame su „Rogbid Brave 4G“ ir pirmyn.

Geriausia yra tai, kad tuo metu, kai veikia muzikos grotuvas – galima pilnai naudotis kitomis „Rogbid Brave 4G“ funkcijomis: aktyvuoti sporto režimą, naršyti internete, atsakyti į žinutes.

Su „Rogbid Brave 4G“ galima nuotoliniu būdu valdyti ir telefone esančią kamerą bei muzikos grotuvą. Deja, pastarasis dalykas veikia kažkaip ribotai. Galiu keisti tik garso lygį, o perjungti dainų neleidžia. Matyt likę programiniai trikdžiai.

Greitai galima patekti ir prie pagrindinių fizinės veiklos rodiklių. Čia matysime bendrą statistiką, o detalesnė ją rasime nukeliavę į sporto režimus.

„Face ID“ ir kiti svarbūs „Rogbid Brave 4G“ privalumai

Prieš pereinant prie sporto režimų, verta paminėti dar kelis „Rogbid Brave 4G“ privalumus.

Šis išmanusis laikrodis yra pilnai atsparus vandeniui – IP68 standartas. Gamintojas teigia, kad „Rogbid Brave 4G“ galima plaukioti. Deja, bet kažkodėl plaukimo režimo šiame laikrodyje nėra.

Čia turime ir „Face ID“ techninį sprendimą. Aktyvavus veido atpažinimą, laikrodį pavyks atrakinti tik jo savininkui. Jei kartais kas ir nesuveiktų - nors man dar taip nebuvo - beliks įvesti prieš tai sugalvotą skaičių kodą.

„Face ID“ veikia, tik ne taip greitai, kaip esame pripratinti išmaniųjų telefonų. Jei telefonas atrakinamas kone momentaliai, tai čia jaučiamas iki 0,5 sek. užlaikymas.

„Rogbid Brave 4G“ yra kalendorius, diktofonas, naršyklė, žemėlapiai ir galima atsisiųsti norimas programėles.

GPS+GLONASS veikia kokybiškai, nors ir kiek lėčiau, palyginus su išmaniuoju telefonu. Visgi, svarbu, kad veikia.

Ir vos nepamiršau. Kameros. Jų čia yra net dvi. Abi po 8MP ir turiu pasakyti, kad nuotraukų kokybė net labai gera. Kaip ir vaizdo įrašų. Turint galvoje, kad tai laikrodyje įmontuotos kameros, tokios kokybės pilnai pakanka.

Štai kaip „Rogbid Brave 4G“ fotografuoja dienos metu:

„Rogbid Brave 4G“ sporto režimai ir širdies ritmo matavimas

Pradėkime nuo trūkumų. Kaip minėjau, nėra plaukimo režimo. Ne kritinis momentas, bet jei jau galima su „Rogbid Brave 4G“ lįsti į vandens telkinį, tai ir plaukimo režimą galėjo įdiegti.

Iš viso čia turime 9 sporto režimus:

  • Futbolas – nuolat seka širdies ritmą, laiką, galima nustatyti konkretų laiką, kėlinių skaičių;
  • Krepšinis – nuolat seka širdies ritmą, laiką, galima nustatyti konkretų laiką, kėlinių skaičių;
  • Stalo tenisas – nuolat seka širdies ritmą, laiką, galima nustatyti konkretų laiką, kėlinių skaičių;
  • Badmintonas – nuolat seka širdies ritmą, laiką, galima nustatyti konkretų laiką, kėlinių skaičių;
  • Šokinėjimas per šokdynę – nuolat seka širdies ritmą, laiką, galima nustatyti konkretų laiką, šokinėjimo periodus;
  • Bėgimas patalpoje – nuolat seka širdies ritmą, laiką, galima nustatyti konkretų laiką, norimą sudeginti kalorijų skaičių ir pan.;
  • Važinėjimas dviračiu lauke – tas pats, kaip ir su kitais režimais, tik čia būtinas GPS ir dar pateikia daugiau informacijos, skaičiuoja kalorijas, įvertina greitį, pateikia važiavimo žemėlapį;
  • Bėgimas lauke – kaip ir su važiavimu dviračiu;
  • Ėjimas lauke – galimybės taip pat tokios, kaip ir su važiavimu dviračiu.

Labai patogu yra tai, kad aktyvavus bet kurį sporto režimą, galima ir toliau judėti per laikrodžio funkcijas: valdyti muzikos grotuvą, atsakyti į žinutes, naršyti internete ir t.t.

Kalbant apie širdies ritmo matavimą, tai gaila tik tai, kad pateikiamas galutinis vidutinis širdies ritmo rezultatas ir nematyti, kaip jis kinta laike.

Taip pat „Rogbid Brave 4G“ nuolatos seka širdies ritmą tik pasirinkus kurį nors sporto režimą. Įprastai jis to nedaro ir galima atlikti momentinį matavimą.

Pliusas tas, kad programėlėje galima nustatyti ribinį širdies ritmo rodiklį, kurį peržengus, laikrodis apie tai perspės. Žinoma, tai veikia treniruočių metu.

„Rogbid Brave 4G“ palaikoma „WiiWatch 2“ programėlė

Šią programėlę atsisiųsite iš „Play Store“ parduotuvės. Gamintojas tvirtina, kad „Rogbid Brave 4G“ yra suporuojamas ir su iOS įrenginiais.

Deja, bet programėlė yra labai kukli ir joje pateikiama itin mažai informacijos apie fizinę veiklą.

Čia turime praktiškai bazinius dalykus ir tiesą pasakius, daugiau informacijos yra pateikiama pačiame laikrodyje.

Dar vienas gana keistas dalykas, kad jei kurią nors dieną „Rogbid Brave 4G“ Bluetooth ryšiu nesuporuoji su telefonu ir neperkeli fizinės veiklos duomenų į jo palaikomą programėlę, tie duomenys ir prapuola.

Laikrodyje jie yra, tačiau programėlėje neatvaizduojami. Akivaizdžiai programuotojams ties programėle dar reikia padirbėti.

Galutinis verdiktas

„Rogbid Brave 4G“ yra įdomus išmanusis laikrodis. Kokybiškai pagamintas, labai talpios baterijos, su dviem kameromis, palaiko nanoSIM kortelę, praktiškai visomis išmaniojo telefono funkcijomis, tarp kurių skambučiai, SMS bei socialinių tinklų žinutės, WiFi, Bluetooth 4.0, mobilusis internetas ir t.t.

Tuo pačiu IP68 standartas, 9 sporto režimai, širdies ritmo matavimas. Tik miego laikrodis neseka.

„Rogbid Brave 4G“ yra išties įdomus išmanusis laikrodis ir turintis daug privalumų. Norintiems viename įrenginyje turėti išmanųjį telefoną ir išmanųjį laikrodį – „Rogbid Brave 4G“ yra geras pasirinkimas.

P.S. Dėkojame internetinei parduotuvei Cafago.com už galimybę išbandyti „Rogbid Brave 4G“. Jei susidomėjote šiuo išmaniuoju laikrodžiu ir norite jį įsigyti sau ar padovanoti artimiesiems, šiuo metu jam taikoma 61 % nuolaida ir jis kainuoja tik 132,74 €.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(14)
(8)
(6)

Komentarai ()