„OneOdio A40“ – turbūt smagiausios kompanijos ausinės: puikus dizainas, lengvas valdymas, galima pajungti 3.5mm laidu ir Bluetooth 5.0 ryšiu, ANC ir beveik 50 val. atlaikanti baterija („OneOdio A40“ apžvalga, kuponas, FOTO)  (2)

„OneOdio A40“ - labai įdomios ir maloniai nudžiuginusios ausinės. Jas naudoju pastarąsias dvi savaites ir štai ką verta žinoti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Speciali akcija ir sąlygos

„OneOdio A40“ ausinės parduodamos už 35 €;

nuolaidos kuponas Get30 - papildoma nuolaida 14,99 €.

Tai yra jau nebe pirmos „OneOdio“ kompanijos ausinės, kurias išbandau. Visas šios kompanijos ausinių apžvalgas rasite čia.

Ir turiu pasakyti, kad kiekvienas modelis turi savų privalumų. Ne išimtis yra ir su „OneOdio A40“ ausinėmis.

Ausinių pakuotės turinys

„OneOdio A40“ ausinės pas mane atkeliavo per maždaug 2,5 savaitės. Jos keliavo iš Kinijos, per Lenkijos sandėlį, ir kaip galite matyti iš žemiau pateiktų nuotraukų - pakuotė kiek aplamdyta. 

Visgi kelionė buvo tolima ir prekinę išvaizdą pakuotė prarado, tačiau svarbiausia, kad pačios ausinės ir visi jos priedai išliko savo vietose ir nenukentėję.

Tradiciškai ant pakuotės priekio pavaizduotos pačios ausinės, jų modelis, o ant pakuotės nugarėlės surašytos techninės specifikacijos ir tai, kad užregistravę ausines oficialioje kompanijos interneto svetainėje gausime 2 metų garantiją.

Pakuotės turinys yra gana gausus: pačios „OneOdio A40“ ausinės, laidai, naudojimosi instrukcijos ir kelioninis maišelis.

Į pastarąjį ausinės telpa kuo puikiausiai ir taip „OneOdio A40“ ausines yra labai patogu gabentis su savimi.

Štai šis priedas iškart sudomino. Kam gi jis skirtas? Iš pradžių pagalvojau, kad ausinių įkrovimui, bet pamačiau, kad ant šio kištuko parašyta „No charging“. Vadinasi tikrai ne ausinių baterijos įkrovimui.

 

Instrukcijoje net kelis kartus ryškiu šriftu nurodyta, kad su šiuo kištuku jokių būdu nebandyti įkrauti ausinių. Taip jas iškart sugadinsime.

Šis kištukas skirtas naudoti kelionių lėktuvu metu. Tada jis įkišamas į lėktuve esantį maitinimo lizdą, 3.5mm laidu prijungiame „OneOdio A40“ ausines ir taip klausomės norimos muzikos, žiūrime filmą ir panašiai. Šaunus dalykėlis. Daug keliaujantiems tikrai pravers.

Čia turime maždaug 0,5 metro ilgio USB-microUSB laidą. Su juo yra įkraunama „OneOdio A40“ baterija.

Laidas kokybiškas, vidutiniškai lankstus, jungtys geros. Čia tik norėtųsi C-tipo jungties, bet tai nėra kažkas labai kritiško. Juolab, kad ir baterija įkraunama per maždaug 2-2,5 val. Bet apie tai kiek vėliau.

O čia turime maždaug 1 metro ilgio 3.5mm audio laidą. Vienas kištukas į ausines, o kitas į kompiuterį, telefoną ar kitą 3.5mm audio jungtį palaikantį įrenginį.

Ant laido nėra mikrofono ir, beje, ausinėse esantis mikrofonas bei valdymo mygtukai nustoja veikę, kai ausinės yra prijungtos laidu.

Iš esmės „OneOdio A40“ yra belaidės ausinės su papildoma galimybe jas prie įrenginių prijungti 3.5mm laidu.

„OneOdio A40“ ausinių pagaminimo kokybė, valdymas, baterija, ANC ir garso kokybė

„OneOdio A40“ yra simpatiško dizaino belaidės ausinės. Kompaktiškos, pagamintos iš kokybiškų medžiagų, patogios dėvėti ir pačios lengviausios iš visų mano bandytų šios kompanijos ausinių.

Ant abiejų ausinių kaušelių išorinių pusių turime po kompanijos logotipą, o vidinėse pusėse aiškiai įvardyta kur yra dešinioji, o kur kairioje ausinė.

 

Patys kaušeliai yra labiau ovalios, o ne apvalios formos ir turiu pasakyti, kad jie labai gerai apgaubia mano ausis. Kaušeliai minkšti, ausų nespaudžia. Tikrai malonus ausinių dėvėjimo pojūtis.

Džiugu ir tai, kad ir šiose ausinėse, kaip ir kituose „OneOdio“ modeliuose, turime metalinį lankelį. Atrodo ne tik solidžiai, bet ir priduoda tvirtumo.

Deja, bet jis nėra sugraduotas. Gradacija leistų kiek greičiau nustatyti reikiamą ausinių dydį. Iš kitos pusės - belieka „OneOdio A40“ ausines užsidėti sau ant galvos ir kiekvieną ausinių pusę truktelėti į viršų ar apačią tiek, kad būtų maksimaliai patogu.

Svarbu ir tai, kad „OneOdio A40“ ausinės yra sulankstomos.

Taip jos tampa labai kompaktiškos ir, kaip jau minėjau, lengvai telpa į pakuotėje esantį kelioninį maišelį.

„OneOdio A40“ ausines patogu gabentis su savimi. Jos telpa į bet kokį krepšį ir užima labai mažai vietos.

Dar šiek tiek kalbant apie patį lankelį, tai jis yra paminkštintas ir gerai priglunda prie galvos.

Su šiomis ausinėmis galiu muzikos klausytis nors ir visą dieną. „OneOdio A40“ yra lengvos ir patogios naudoti.

„OneOdio A40“ ausinių valdymas vyksta su šiais valdymo mygtukais. Su jais galima sustabdyti/paleisti dainą, perjungti sekančią/prieš tai grojusią, didinti/mažinti garso lygį, atsiliepti/atmesti skambučius, iškviesti Siri balso asistentę.

Mygtukai yra įtaisyti ant kairiosios ausinės ir nugarinėje dalyje, tad žvelgiant iš priekio jų nematyti.

Mygtukai gerai reaguoja į duodamas komandas. Kadangi tai fiziniai mygtukai, tai juos spaudžiant girdimas tam tikras klingsėjimas, bet nieko kritiško ar labai jau garsaus ir erzinančio. Viskas savo vietoje.

 

 

Čia taip pat turime ir ANC mygtuką su įjungimo/išjungimo galimybe.

Kai ANC įjungtas, tada nuolat šviečia žalios spalvos indikatorius.

Šalia jo yra įtaisytas mikrofonas ir taip pat čia matote 3.5mm audio jungtį. Tad visi valdymo mygtukai ir indikatoriai yra kairiojoje ausinių pusėje.

O kalbant apie mikrofono kokybę, tai ji yra gera. Mane pašnekovas girdi gerai ir aiškiai. Net ir būnant triukšmingoje gatvėje mano sakomus žodžius girdi aiškiai.

„OneOdio A40“ poravimas, ANC, baterija ir garso kokybė

„OneOdio A40“ ausinės su įrenginiais yra suporuojamos Bluetooth 5.0 ryšiu ir tai vyksta momentaliai. Ar tai būtų kompiuteris, ar telefonas - jokio skirtumo. „OneOdio A40“ ausinės suporuojamos kuo lengviausiai.

Įdomu yra tai, kad „OneOdio A40“ turi 400 mAh talpos bateriją, kuria nuo 0 iki 100 proc. įkraunu per maždaug 2,5 val. Jei kažkiek energijos lieka, tai įkrovimas trunka 2 val.

O štai baterijos tarnavimo rodikliai yra netgi labai geri ir sakyčiau realybėje dar geresni, nei nurodo gamintojas:

  • gamintojas teigia, kad Bluetooth režimu ir su ANC baterija tarnaus 12 val. - mano atveju tas laikas siekė net 18 val.;
  • tik Bluetooth režimu 16 val. - mano atveju 22 val;
  • tik ANC režimu 40 val. - mano atveju 48 val.

Iš kur tokie skirtumai? Manau, kad viskas priklauso nuo to, kaip bus garsiai klausoma muzikos.

Didžiąją laiko dalį muzikos klausiausi esant apie 50 proc. garso lygiui ir tai galėjo nulemti, kad baterija tarnavo ilgiau. Jei bus muzikos klausomasi garsiau, tas laikas bus artimesnis gamintojo nurodomam. Kas taip pat yra puiku.

 

Pastaba: gamintojas nurodo, kad „OneOdio A40“ ausinės neveiks prijungtos 3.5mm audio laidu, jei baterija bus visiškai išsekusi. Ir tai yra tiesa. Tokiu atveju ją reikia kokias 10 min. įkrauti ir tada jau galima jungti prie kompiuterio ar kito įrenginio.

Kaip gali būti tik ANC režimas be Bluetooth? Čia turime galvoje tokią situaciją, kai „OneOdio A40“ ausinės laidu yra prijungtos prie kompiuterio ir tada aktyvuojame ANC. Tokiu atveju ausinių baterija yra naudojama tik tų pašalinių garsų slopinimui. Kai prijungiame Bluetooth ryšiu, tai baterija dar naudojama ir pačių duomenų perdavimui.

Ar tikrai tokios kainos ausinėse tas ANC duoda kokios naudos?

Visiškai suprantamas klausimas. Ir jei trumpai - duoda. Ar daug? Na, ne. Gana sunku vienareikšmiškai atsakyti į tokį klausimą. Yra akivaizdu, jog stebuklų nebūna ir tokios kainos ausinėse tikrai nereikia tikėtis, kad ANC techninis sprendimas bus toks, kaip +300 kainuojančiose ausinėse. Ir jei eisite dirbti su perforatoriumi, „OneOdio A40“ ausinių ANC vargiai ką pakeis - to pašalinio triukšmo bus daugiau nei norėtumėte.

Visgi, „OneOdio A40“ ausinės yra skirtos įprastam naudotojui, kuris su jomis keliaus po miestą, viešuoju transportu, norės muzikos pasiklausyti kelionėse ir t.t. ir pan. Tai yra įprastam kasdieniam naudojimui skirtos belaidės ausinės, kurių aktyvaus aplinkos triukšmo slopinimo sprendimas yra pakankamas.

Tą patį galiu pasakyti ir apie garso kokybę. Maloni, gerai subalansuota, su gana rimtais ir stipriais žemais tonais. Ne tokiais, kad net ausys drebėtų, bet tame lygyje, kuriame dar girdimi vidutiniai ir aukšti tonai.

 

Net ir muzikos klausantis garsiai, jos kokybė išlieka gera. Aukšti tonai neperrėkia vidutinių ir žemų. 95 proc. vartotojų tokiu garsu ir ANC veikimu bus pilnai patenkinti, o tikri melonamai tikriausiai ir patys puikiai supranta, kad norint aukšiausios klasės garso detalizacijos ir maksimalaus aplinkos triukšmo slopinimo teks piniginę atverti gerokai plačiau. Su 30-40 eurų čia jau niekaip „neprasisuksi“.

Ar rekomenduoju „OneOdio A40“ ausines?

Trumpai tariant - taip. Gražaus dizaino, lengvos, patogios dėvėti ilgą laiką, patogios gabentis su savimi, lengvai poruojamos Bleutooth 5.0 ryšiu, galima prijungti su 3.5mm laidu, itin ilgai tarnaujanti baterija, kaip tokioje kainoje gerai veikiantis ANC ir kokybiškas garsas. Už tokią kainą „OneOdio A40“ yra labai geras pasirinkimas ir ypač tiems, kurie su jomis daug keliaus.

Kitas „OneOdio“ kompanijos ausinių apžvalgas rasite čia.

P.S. Dėkojame internetinei parduotuvei Oneodio.de, kuri suteikė galimybę išbandyti „OneOdio A40“ ausines. Jei susidomėjote šiomis ausinėmis, tai dabar su nuolaidos kuponu Get30, jas galima įsigyti su 14,99 € nuolaida.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(3)
(4)
(-1)

Komentarai (2)