2011 konkursas „Mokslo ir religijos santykis“: konkurso sąlygos  (156)

Išpopuliarėjus mokslui ir atsiradus pirmiesiems technikos išradimams, visuomenė žengė pirmą didelį žingsnį link inovacijų ir technologijų pasaulio. Nemažai gamtos ir visatos reiškinių mums jau žinomi, paaiškinami ir suprantami… Bet mums vis dar sunku materialiai suvokti Dievą, nors religija vis dar užima svarbią vietą visuomeniniame gyvenime.

Kodėl taip yra? Koks turėtų būti XXI amžiaus žmonių santykis su religija?

Technologijos.lt redakcija skelbia konkursą ir kviečia diskutuoti šia tema!


Visi šio ciklo įrašai

  • 2011-11-30 2011 konkursas „Mokslo ir religijos santykis“: konkurso sąlygos  (156)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nuo religijos atsiradimo praėjo tūkstantmečiai. O Dievo ar dievų paieškos vyksta iki šiol. Šventosiomis apraiškomis tebetikima. Ar greta technologijų vystymosi ir globalizacijos, šios, rodos, jau bevertės paieškos… turi prasmę? Kodėl atsirado religija ir kokia ji buvo pradžioje? Kokią formą ar funkciją ji atlieka šiandien? Koks yra mokslo ir religijos santykis? Šia tema technologijos.lt skaitytojai diskusijose sulaužė jau ne vieną ietį, bet galutinio sutarimo taip ir nesurado.

 

Portalas technologijos.lt kartu su leidykla UAB „Vega Line“ kviečia šia tema ne tik diskutuoti komentaruose, bet ir subrandintas mintis bei požiūrį įamžinti straipsnių pavidalu, kuriuos galės perskaityti visi portalo lankytojai. O kūrybinės mūzos paskatinimui leidykla „Vega Line“ geriausių minčių autoriams padovanos po vieną Ričardo Dokinso (Richard Dawkins) knygą Dievo iliuzija – tai puiki knyga tiems, kam nesvetimas kritiškas požiūris į pasaulį ir jame vykstančius reiškinius. Gal kai kurios Ričardo Dokinso mintys praplės požiūrį, o kai kurios tik patvirtins, jog Jūsų pasaulėžiūra yra logiška ir pragmatiška.

Tad kviečiame visus skaitytojus nepatingėti ir pabarškinus klaviatūrą išlieti savas mintis apie religijos ir mokslo santykį šiandieniniais laikais.

Konkurso gairės

  • Pagrindinis tikslas – atskleisti požiūrį konkurso tema: Religijos vieta XXI-ajame amžiuje. Tai galima daryti bet kokiu būdu: filmuota medžiaga ar rašytine forma (tinka bet koks teksto žanras).
  • Konkursiniame darbe turi būti aiškus vienas požiūris. Ir jis atskleistas kuo originaliau, pademonstruojant autoriaus analitiškumą ir nuomonės tvirtumą.
  • Konkursui pateikiama medžiaga turi būti originali – galima remtis kitų autorių mintimis, tačiau jas reikia konkrečiai įvardinti nurodant šaltinį.
  • Galima nagrinėti pagrindinę konkurso temą plačiąja prasme arba sugalvoti potemę. Tačiau darbas neturėtų būti kelių potemių apžvalginis turinys.
  • Konkursinio darbo trukmė (filmuota medžiaga) nėra ribojama, o teksto apimtis neturėtų viršyti 2-3 A4 formato lapų (rašant 12 pt dydžio raidėmis).
  • Konkurso dalyviai gali būti bet kokio išsilavinimo ir amžiaus. Vienas konkurso dalyvis gali siųsti neribotą darbų skaičių.

Konkurso sąlygos ir terminai

  • Konkurso pradžia (ir pirmoji konkursinių darbų priėmimo diena) – 2011 m. lapkričio 28 d.
  • Konkurso pabaiga (ir paskutinė konkursinių darbų priėmimo diena) – 2011 m. gruodžio 8 d.
  • Net 3 laimėtojai bus paskelbti 2011 m. gruodžio mėn., bet ne anksčiau negu 11 d. ir ne vėliau 20 d.
  • Konkursiniai darbai redakcijai siunčiami elektroniniu paštu, adresu pranesimai@technologijos.lt. Laiško antraštėje (ang. subject) būtina parašyti „2011 konkursas“. Redakcija, peržiūrėjusi gautą laišką, atrašys ne vėliau kaip per 3 darbo dienas.
  • Jei konkursinis darbas yra tekstas, jis siunčiamas Microsoft Word arba Open Office faile, jį prisegant prie laiško. Pageidautina, kad prie laiško būtų prisegta iliustracija, tinkanti pagal turinį (laiške nurodyti iliustracijos autorinių teisių duomenis: autoriaus vardas, pavardė ir tinklalapio, iš kurio imta iliustracija, adresas, jei iliustracija nėra nuosava). Laiško turinyje būtina nurodyti: konkurso dalyvio vardą ir pavardę, amžių, kontaktinį telefono numerį.
  • Jei konkursinis darbas yra filmuota medžiaga, laiško turinyje atsiunčiama nuoroda, iškart nukreipianti į Youtube vaizdo peržiūros svetainėje patalpintą medžiagą. Laiško turinyje būtina nurodyti: 1) konkurso dalyvio vardą ir pavardę, amžių, kontaktinį telefono numerį; 2) trumpą filmuotos medžiagos aprašymą/anotaciją.
  • Konkursiniai darbai publikuojami specialiai konkursui sukurtoje portalo skiltyje. O verti dėmesio darbai papildomai skelbiami giminingoje Technologijos.lt portalo skiltyje.
  • Laimėtojai atrenkami atsižvelgiant į kiekvieno kūrybinio darbo paliktą įspūdį skaitytojams: kiek buvo perskaitymų, komentarų, rekomendacijų Facebook tinkle. O kad būtų išvengtą vienodų įvertinimų, nedidelę dalį balso teisės pasilieka ir technologijos.lt redakcija. Taigi, galutinis konkursinio darbo įvertinimas apskaičiuojamas pagal tokius koeficientus:
    • 10 % – redakcijos skirtas balas (vertinamas turinys ir kaip darbas susijęs su konkurso tema);
    • 20 % – Facebook naudotojų patinka (ang. like) balsų;
    • 30 % – bendras publikacijos peržiūrų skaičius;
    • 40 % – komentarų skaičius.
  • Visų konkurso darbų Facebook naudotojų patinka balsai, publikacijos komentarai ir peržiūrų skaičius į vertinimo balo formulę įtraukiami tik pasibaigus konkursinių darbų priėmimo terminui. Bet ne anksčiau kaip po 3 dienų nuo paskutinės darbų priėmimo dienos.

Konkursą prižiūri Technologijos.lt portalo redakcija. Kilus klausimams apie konkurso sąlygas ar eigą, rašykite mums elektroniniu paštu pranesimai@technologijos.lt, laiško antraštėje nurodydami „Klausimas dėl konkurso“.

Laukiame visų kūrybingų ir įdomių darbų!

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(2)
(0)
(1)

Komentarai (156)

Susijusios žymos: