Balandis sumušė visų laikų temperatūros rekordą  (8)

2010 m. balandžio mėnuo buvo pats šilčiausias meteorologinių matavimų istorijoje, pranešė JAV nacionalinė Vandenynų ir atmosferos administracija (NOAA). Vidutinė oro temperatūra planetoje balandžio mėnesį buvo 14,5 laipsnių pagal Celsijų. Tai visų laikų temperatūros rekordas balandžio mėnesį, teigia JAV specialistai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Be to, NOAA nacionalinio Klimato duomenų centro atstovų teigimu, 2010 m. sausio – balandžio mėnesių vidutinė temperatūra pasaulyje taip pat pasiekė rekordą: šiuo laikotarpiu buvo užfiksuota 13,3 laipsnių šiluma.

Nurodytu laikotarpiu šilčiau nei įprastai buvo Kanadoje, Aliaskoje, rytinėje JAV dalyje, Australijoje, Pietų Azijoje, šiaurės Afrikoje ir Rusijos šiaurinėje dalyje. Šalčiau nei paprastai buvo Mongolijoje, Argentinoje, Rusijos Tolimuosiuose rytuose, vakarinėje JAV dalyje ir daugumoje Kinijos provincijų.

Klimato ekspertų teigimu, balandžio mėnesį buvo stebimas El Nino reiškinio Ramiajame vandenyne ties pusiauju susilpnėjimas, todėl vandenyno paviršiaus įšilo mažiau. JAV  Vandenynų ir atmosferos administracijos pranešime taip pat sakoma, kad Arkties ledo danga jau 11 balandį iš eilės buvo mažesnė už normą. Ledu buvo padengtas 14,7 mln. kvadratinių kilometrų jūros plotas.  Antarktidos jūrinio ledo plotai šių metų balandžio mėnesį buvo tik 0,3 proc. mažesni už 1979 – 2000 m. vidurkį, teigia ekspertai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (8)

Susijusios žymos: