Rusijoje bandomas netradicinis kosmonautikos populiarinimas  (5)

Tarptautinės kosminės stoties (TKS) borto inžinierius Michailas Kornijenka paskambino šešiametei Sankt Peterburgo gyventojai Anai Troškejevai, nemėgstančiai avižinės košės, ir papasakojo jai, kas valgoma kosmose, bei paragino košės neatsisakyti, pranešė agentūrai Kosmonautikos memorialinio muziejaus bendradarbė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Pateikti klausimą kosmonautui Ania galėjo per kosmonautų pašto dėžutę, kuri jau kelias savaites veikia mūsų muziejuje“, – pasakojo Kosmonautikos memorialinio muziejaus bendradarbė Svetlana Gavriš.

„Laiške, kurį Aniai padėjo parašyti mama, mergaitė prisipažino nemėgstanti avižinės košės ir paklausė Michailo, ar jam orbitoje nekyla tokių problemų; ar valgo jis tai, ko nemėgsta? – tęsė S.Gavriš. – Vakar Michailas paskambino mergaitei iš orbitos į Sankt Peterburgą ir pabendravo su ja“.

Ji paaiškino, kad Ania šiemet eis mokytis į specialią gimnaziją „Žemė ir Visata“. Ji domisi kosmosu, todėl atvažiavo su tėvais į Maskvą, aplankė kosmoso muziejuje, kur ir sužinojo, kad galima pateikti klausimą kosmonautams, dirbantiems orbitoje. Ania klausimą skyrė M. Kornijenkai.

Neįprastas ryšio kanalas su kosmonautais buvo įjungtas muziejaus bendradarbių iniciatyva, taip pat padėjo „Roskosmos“ spaudos tarnyba. Anios mama Pavla Troškejeva, savo ruožtu sakė agentūrai „Interfax“, kad skambutis iš orbitos labai nustebino šeimą.

„Ania buvo sukrėsta tuo, kad jai paskambino „tikras kosmonautas“. Pasak dukters, Michailas nuodugniai papasakojo jai, ką valgo kosmonautai, ir pasakė, kad avižinė košė orbitoje yra skanumynas, bei patarė avižinės košės neatsisakyti“, – sakė P. Troškejeva.

M. Kornijenka dar paaiškino, kad produktų orbitoje yra įvairiausių, net saldainių. „Dukrelė pasveikino Michailą Borisovičių su gimtadieniu, kurį jis šventė orbitoje“, –pridūrė P. Troškejeva.

Pasak jos, naujasis ryšio kanalas su kosmonautais priartina kosmosą bei padės populiarinti kosmonautiką.

(0)
(0)
(0)

Komentarai (5)