Spermos donorystė nebebus reikalinga?  (28)

Mokslininkams pavyko padaryti svarbių tyrimų, kurių rezultatai leidžia tikėtis, jog greitai laboratorijoje bus galima užauginti nevaisingų vyrų spermatozoidų, praneša „The Telegraph“. Dėl šio atradimo susilaukti biologinių palikuonių galės ir nevaisingi vyrai – donoro sperma nebebus reikalinga.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mokslininkai iš Vokietijos ir Izraelio sugebėjo mėgintuvėlyje iš kelių ląstelių užauginti pelės spermatozoidų. Mokslininkų grupei, vadovaujamai profesoriaus Stefano Schlatto iš Muensterio universiteto Vokietijoje, pavyko užauginti spermatozoidą iš sėklidžių ląstelių, kurios gaminą sėklą.

Spermatozoidus iš ląstelių mokslininkai išaugino specialiame cheminiame junginyje (agaro drebučiuose), panašiame į sėklidėse esančią terpę.

Profesorius Mahmoudas Huleihelis, kuriam taip pat pavyko užauginti spermatozoidų Izraelio Ben Guriono universitete, neslėpė lūkesčių: „Tikiu, kad galiausiai sugebėsime reguliariai užauginti vyriškų spermatozoidų iš vyrų kiaušidžių audinio ir skatinti spermos gamybą laboratorijose.“

Tyrimo rezultatai paskelbti leidinyje „Nature“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (28)