Dėl kosmoso turistų Europoje konkuruos Škotija ir Švedija  (0)

Milijardieriaus Richardo Bransono bendrovė „Virgin Galactic“ baigia pasirengimus skraidinti turistus į kosmosą, bet ta pačia kryptimi žiūri ir daugiau bendrovių, įsteigtų arčiau Lietuvos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Numatyta, kad pirmieji kosmoso turistai iš kosmodromo Naujosios Meksikos dykumoje pradės kilti dar 2013 metais. Trijų valandų trukmės skrydis, kurio metu bus patirtos ir 5 minutės nesvarumo, kainuos maždaug 152 tūkst. eurų (apie 524 tūkst. litų).

Technologijos yra vystomos, dabar į kosmosą akis nukreipė ne tik valstybės, bet ir privataus kapitalo įmonės. Tai reiškia rinkos išsiplėtimą ir kainų mažėjimą. Apie savo turistinį kosmodromą svarsto Jungtinės Karalystės ekonomikos ministerija, kuri tikisi „Virgin Galactic“ bendrovę prisikviesti į Škotiją, mat brito R. Bransono JAV veikianti bendrovė jau svarsto plėtros planus.

Beje, Europoje yra dar vienas kosmodromas, kuris yra netgi arčiau mūsų nei Škotijoje. Kirūnos kosmodromas Švedijoje jau ruošiasi pirmųjų turistų gabenimui į kosmosą.

Švedijos bendrovės „Spaceport Sweden“ generalinė direktorė Karin Nilsdotter įsitikinusi, kad netolimoje ateityje kosminio turizmo galimybės smarkiai išsiplės. Jos teigimu, po dešimtmečio į kosmosą kasmet skraidys po 20 000 žmonių, o jau po trejų metų skrydis į kosmosą kainuos 4 kartus pigiau, t. y., apie 38 000 eurų (131 tūkst. litų).

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)