Kaip atrodo 200 kilokalorijų? (Foto)  (17)

Per parą statistiniam suaugusiam žmogui rekomenduojama suvalgyti maisto, kurio energinė vertė – apie 2000-2500 kilokalorijų. Vieni maisto produktai yra kaloringesni, kiti mažiau kaloringi. Bet kaip pamatyti skirtumą? Kaip tas skirtumas atrodo? Galbūt susiorientuoti padės nuotraukos, kuriose nufotografuota po 200 kalorijų įvairiausio maisto – daržovių, kepinių, mėsos, saldumynų ir t. t.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Įdomu tai, kad tie patys 200 kalorijų reiškia 570 gramų virtų morkų ir tik šaukštelį žemės riešutų sviesto (34 gramus). Kiek ir ko derėtų valgyti, kad svoris ir sveikata išliktų optimalios būklės? Galbūt susigaudyti padės šios fotografijos.

Kodėl 200 kalorijų? Projekto autoriai tvirtina, kad fotografijoms buvo galima pasirinkti bet kokį kalorijų kiekį. O prie 200 kalorijų apsistota todėl, kad šio kiekio vaizdai teiktų apčiuopiamą įvairiausio maisto kiekį ir jo skirtumus. Jei būtų pasirinkta 100 kalorijų, tai būtų per mažas skaičius, kad būtų galima pavaizduoti aliejų ar sviestą – 100 kalorijų yra labai mažame kiekyje sviesto ar aliejaus. Į 500 kalorijų nebetilptų mažiau kaloringesnis daržovių maistas. Tad pasirinktas aukso viduriukas – 200.

Fotografijose matomos lėkštės skersmuo – 26 cm, dubenėlis -16 cm. 

Derėtų nepamiršti, kad fotografijose iliustruojamas tik energinė vertė (kalorijų kiekis) ir jos visai neinformatyvios kitomis prasmėmis (pvz., maistinė vertė – baltymų, angliavandenių, riebalų procentinis santykis).
Daugiau įvairiausio maisto fotografijų 200 kalorijų porcijomis rasite spustelėję šią nuorodą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(32)
(0)
(1)

Komentarai (17)