Pamatyk Pchenjaną: „GoPro“ turas po Šiaurės Korėjos sostinę (Video)  (15)

Patekti į Šiaurės Korėją pavyksta tik nedaugeliui, o filmuoti jos viduje teisę gauna vienetai. Šiuo atveju fotografas Aram Pram tikras laimės kūdikis, kadangi, kaip jis teigia, gavo specialų šalies valdžios leidimą sukurti išskirtinį 22 minučių trukmės „GoPro“ turą po sostinę Pchenjaną.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ši vaizdo medžiaga – tai dalis „DPRK 360" projekto, kurio tikslas – grafiškai užfiksuoti šios komunizmo oazės gyvenimą. Aram Pram taip pat priduria, kad įrašas yra visiškai necenzūruotas bei nekoreguotas, nors greičiausiai neapsieita be oficialių administracijos pasiūlymų, kuriais keliais filmuojanti mašina turėtų judėti.

Nepaisant to, šie neeiliniai kadrai suteikia galimybę bent akies krašteliu pažvelgti į mitais ir legendomis apipintos Šiaurės Korėjos sostinės kasdienį gyvenimą. Atrodo, kad pridėjus daugiau automobilių, komercinių reklamų bei prekybos centrų, šios gatvės nelabai kuo skirtųsi ir nuo bet kurio kito miesto Europoje ar visame pasaulyje.

Be abejo, intensyvaus eismo nebuvimas plačiose gatvėse ir palyginus maži pėsčiųjų srautai atrodo šiek tiek nejaukiai, tačiau tai toli gražu ne „pragaras Žemėje“, kaip gali pasirodyti iš internete bei pasaulio spaudoje sklandančių nuogirdų.

Vis dėlto, tai tik vizualiniai pastebėjimai, ir jie neatskleidžia vietinių gyventojų patiriamos skriaudos, kuomet yra varžoma spaudos, žodžio laisvė, taip pat nepaisoma žmogaus teisių ar vykdomi neskaidrūs teisiniai procesai bei despotiškos egzekucijos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(76)
(9)
(67)

Komentarai (15)