Putinas atsisako „parduoti“ Kurilų salas Japonijai  (19)

Rusija nusiteikusi ieškoti kompromisų teritoriniame ginče su Japonija dėl Pietų Kurilų salų, tačiau neketina savo teritorijų parduoti. Apie tai RF prezidentas V. Putinas pareiškė interviu Bloomberg agentūrai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Neprekiaujame teritorijomis, nors taikos sutarties su Japonija sudarymas, žinoma, yra labai svarbu ir labai norėtume su mūsų draugais japonais rasti šios problemos sprendimą“

RF Prezidentas V. Putinas

Prezidentas išsakė nuomonę apie sprendimo, patenkinsiančio tiek Japoniją, tiek Rusiją, paieškų galimybę.

„Nekalbama apie kokius nors mainus, kokius nors pardavimus, kalbama apie paieškas sprendimo, kad nė viena pusė nesijaustų apgauta, nė viena pusė nesijaustų nugalėta ar pralaimėjusia“

RF Prezidentas V. Putinas

Rugsėjo 2 dieną Putinas Vladivostoke susitiks su Japonijos premjeru Sindzao Abe. Tikimasi, susitikime bus aptariamas ir teritorijos klausimas.

Japonija ginčija keturių Kurilų salų – Kunashir, Shikotan, Iturup ir Habomai priklausomybę RF. Dėl teritorinio ginčo šalims jau kelis dešimtmečius nepavyksta sudaryti Antrojo Pasaulinio karo taikos sutarties.


Kremlius atmetė teritorinio ginčo sprendimo galimybę Putino ir Abe susitikime

RF prezidnto V. Putino ir Japonijos premjero Sindzao Abe susitikimas neišspręs Kurilų salų klausimo, nes jis pernelyg sudėtingas. Taip pareiškė RF prezidento spaudos sekretorius D. Peskovas, praneša „Interfax“.

„Vargu ar verta tikėtis, kad teritorinis klausimas gali pajudėti šiandienos [Putino ir Abe] susitikime. Tai kompleksinė problema, reikalaujanti ilgesnių ekspertų pastangų.“

RF Prezidento spaudos atstovas D. Peskovas

.

Dar Peskovas pažymėjo, kad Putinas, sprendžiant šį klausimą, „tikisi kompromiso“ ir mano, kad jis įmanomas.

Pats Putinas interviu Bloomberg teigė, kad „mums labai norėtųsi su mūsų draugais japonais rasti šios problemos sprendimą“. Tuo pačiu jis pabrėžė, kad RF „neprekiauja teritorijomis“ ir „nekalbama apie kokius nors mainus, kokius nors pardavimus“.

Oficialioji Maskva anksčiau ne kartą pareiškė, kad Rusijos suverenitetas saloms aptarinėjamas nebus.


slon.ru

(14)
(7)
(7)

Komentarai (19)