Ką valgė garsiausi pasaulio diktatoriai: nuo paprastos bulvių košės iki šunienos sriubos  (1)

Šuns mėsos troškinys, bulvių košė, haliucinogeninių augalų šaknų batonėliai ar KFC vištienos kibirėlis. Visa tai – mėgstamiausi XX amžiaus diktatorių patiekalai. Amerikiečių autorės Victoria Clarck ir Melissa Sott knygoje „Dictators‘ Dinners: Bad Taste Guide to Entertaining Tyrants“ atskleidžia diktatorių manieras prie stalo, silpnybes tam tikriems maisto produktams ir paranojiškas baimes būti nunuodytiems.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Knygoje taip pat pateikiami kai kurių patiekalų receptai, tačiau jie apetitą sužadintų ne kiekvienam...

Kim Jong-ilas - Šiaurės Korėjo diktatorius mėgo šunieną

Velionis Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong-ilas tiesiog dievino ryklių pelekų ir šunienos sriubas. Knygos autorės tikina, kad diktatorius buvo įsitikinęs, jog šie patiekalai yra imuniteto ir vaisingumo šaltiniai.

Teigiama, kad diktatoriui nepaprastai rūpėjo jam patiekiamo maisto estetika. Todėl Kim Jong-ilo virtuvėje dirbo moterų komanda, kuri pasirūpindavo, kad lyderiui būtų patiekiami tokios pačios formos, dydžio ir spalvos ryžiai. Taip, jūs supratote teisingai – Kim Jong-ilas valgydavo preciziškai po vieną atrinktus ryžius.

Kim Jong-ilas taip pat buvo didelis viskio gerbėjas. Nepatvirtintais duomenimis, jis buvo didžiausias „Hennessy“ daryklos klientas.

Adolfo Hitlerio skrandžio bėdos ir atsargumas

Adolfas Hitleris buvo vegetaras, o baigiantis Antram pasauliniam karui diktatorius valgė tik bulvių košę su sultiniu.

A. Hitlerio vegetarizmas dažnai siejamas su ideologinėmis priežastimis. Vis dėlto istorikai tikina, kad diktatorius tikėjo, jog mėsos eliminavimas iš kasdienio maisto raciono padės atsikratyti chroniško pilvo pūtimo ir vidurių užkietėjimo.

Tačiau virškinimo sutrikimai A. Hitleriui nebuvo daugiausia galvos skausmo kėlusi komplikacija. Vokietijos lyderis taip bijojo būti nunuodytas, kad kaskart sėdant prie stalo jam paruoštą maistą ragaudavo 15 asmenų komandą. Jei po 45 minučių nė vienas jų nenumirdavo, A. Hitleris irgi valgydavo to maisto.

Josifas Stalinas buvo neabejingas tradicinei gruziniškai virtuvei

Stalinui patiekiamuose patiekaluose dažnai būdavo graikinių riešutų, česnakų, slyvų, granatų. J. Stalinas taip pat mėgavosi tradiciniais gruziniškais vynais.

Diktatorius nepaprastai mėgo iškilmingas ilgai besitęsiančias (kartais net iki 6 valandų) vakarienes, kuriose alkoholiu „išmėgindavo“ bendraminčių, draugų ar kolegų ištvermę.

Beje, vienas iš J. Stalino asmeninių virėjų buvo dabartinio Rusijos prezidento Vladimiro Putino senelis Spiridonas Putinas.

Benito Mussolinis turėjo tvirtą nuomonę apie prancūzų virtuvę

Italijos diktatorius Benito Mussolinis buvo neabejingas česnakui ir viešai ne kartą pakartojo manantis, kad prancūzų virtuvė yra „visiškai bevertė“.

B. Mussolinis mėgo paprastas salotas su stambiai kapoto ir šiek tiek alyvuogių aliejuje apkepinto česnako padažu.

Italijos lyderis dažniausiai valgydavo namuose su savo šeima. Tačiau neskubėkite susidaryti „jaukios šeimos vakarienės“ iliuzijos. Visi šeimos nariai privalėdavo užimti vietas prie stalo dar prieš diktatoriui grįžtant namo. B. Mussolinis su žmona Rachele turėjo penkis vaikus.

Idi Amino skonis keitėsi kartu su turima galia

Ugandos diktatorius Idi Aminas valdydamas šalį neatsisakydavo troškintos ožkos ar sorų duonos. Vyras taip pat mėgo manijokų šaknis – vietinį augalą, kurį ruošiant būtina pašalinti natūraliai susikaupusį cianidą.

Pranešama, kad I. Aminas kasdien suvalgydavo ne mažiau kaip 40 apelsinų, nes tvirtai tikėjo, jog vaisiai yra „natūrali viagra“.

Istorikai dalijasi, kad I. Aminas vienu metu buvo labai pamėgęs britiškas tradicijas ir netgi mėgaudavosi popiečio arbatos ritualais.

Pasprukęs iš valdomos šalies ir apsistojęs Saudo Arabijoje, diktatorius pamėgo picas ir KFC vištieną.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(10)
(1)
(9)

Komentarai (1)