Prieš 30 metų vyko įspūdingos gaudynės, kurios prasidėjo Brėmene, tęsėsi Nyderlanduose ir pasibaigė vėl Vokietijoje: vienas garsiausių nusikaltėlių paleidžiamas į laisvę ir bus bandoma integruoti į visuomenę (Video)  ()

Beveik po trijų dešimtmečių, praleistų kalėjime, į laisvę išeis vienas žymiausių Vokietijos nusikaltėlių. Dieteris Degowski už grotų sėdo po tris dienas trukusios įkaitų dramos, kurią akylai sekė visa šalis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiaurės Reino-Vestfalijos žemėje esantis Arnsbergo teismas paskelbė, kad ekspertai teigiamai įvertino D.Degowski galimybes pasitaisyti. Per artimiausius mėnesius jis bus paleistas lygtinai, jam bus sukurta nauja tapatybė, kad jis iš naujo įsilietų į visuomenę. Bet 1988 metų rugpjūčio 16–18 dienomis televizijos ekranuose įvykius stebėję vokiečiai viską prisimena su siaubu.

Ginkluoti plėšikai D.Degowski ir jo bendrininkas Hansas Jürgenas Rösneris Gladbeke, netoli sienos su Nyderlandais, įsilaužė į banką. Čia įsilaužėliai įkaitais paėmė du darbuotojus ir reikalavo išpirkos bei automobilio, kuriuo galėtų pabėgti.

Gavę, ko norėjo, vyrai spruko nuo teisėsaugos, pakeliui paimdami H.J.Rösnerio merginą Marion Löblich. Policija pradėjo gaudynes, kurios vyko Brėmene, tęsėsi Nyderlanduose ir pasibaigė vėl Vokietijoje – greitkelyje netoli Bonos. Teisėsaugos darbą sunkino tai, kad nusikaltėliai įkaitais paėmė visą autobusą su 32 keleiviais.

Dokumentinis reportažas apie Degowskio ir Rösnerio nusikaltimą

Policija ne kartą bandė sustabdyti pagrobėjus, bet nesėkmingai. Tris dienas trukusios gaudynės pareikalavo trijų žmonių gyvybės. Vienas policininkas žuvo, kai pateko į avariją gaudydamas plėšikus. O pareigūnams sučiupus M.Löblich nusikaltėliai į galvą šovė 15-mečiam italui, nes policija vėlavo vykdyti pagrobėjų nurodymus moterį paleisti.

Dar viena įkaitė, 18-metė Silke Bischoff, žuvo per paskutinį susirėmimą tarp D.Degowski, H.J.Rösnerio ir specialiųjų policijos pajėgų. Šie įvykiai sukėlė skandalą Vokietijoje dėl žiniasklaidos elgesio. Žurnalistai nuolat ėmė interviu iš pagrobėjų ir įkaitų, kol į pastaruosius buvo nutaikyti pistoletai, ir varžėsi dėl geriausių kadrų.

Maža to, keli reporteriai netgi padėjo nusikaltėliams – rodė jiems policijos pareigūnų, kurie galėjo apsimesti įkaitais, nuotraukas, padėjo išvažiuoti iš apsupto miesto. Nors D.Degowski išeis į laisvę, H.J.Rösneris lieka Acheno kalėjime. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(15)
(0)
(15)

Komentarai ()