Kas sakė, kad per dieną reikia išgerti 2 litrus vandens? Kaip iš tikrųjų sužinoti kiekvienam asmeniškai tinkamą vandens kiekį  (10)

Vandens nauda sveikatai yra pernelyg nuvertinama. Tai gyvybės šaltinis, kuris puikiai padeda numalšinti troškulį. Pakankamas vandens suvartojimo kiekis gali padėti medžiagų apykaitai tinkamai veikti bei energijos kiekiui pakilti, rašė dailyhealthpost.com.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Be to, atlikto tyrimo rezultatai parodė, kad išgeriant du nedidelius puodelius šio gyvybės šaltinio prieš kiekvieną valgį, tai padeda mesti svorį daug veiksmingiau. Visgi vandeniu nereikėtų piktnaudžiauti, kadangi per didelis jo kiekis gali būti mirtinas.

Tačiau negalima kiekvienam asmeniui nustatyti vienodą skysčių suvartojimo dienos normą. Atkreipiant dėmesį į svorį ir fizinio aktyvumo lygį, šie patarimai padės apskaičiuoti, kiek per dieną privalote išgerti vandens.

1. Žinokite tikslų kūno svorį

Pasak specialistų, organizmui reikalingas vandens kiekis priklauso nuo bendro kūno svorio. Svarbu suprasti, kad žmogus, kuris sveria 40 kg, neturėtų gerti vandens tiek pat, kiek sveriantis 100 kg.

2. Padalinkite svorį perpus

Norint sužinoti, kiek mililitrų per dieną turite išgerti skysčių, padalinkite savo svorį iš 2. Pavyzdžiui, jei sveriate 70 kg, tai 70 / 2 = 35 uncijos vandens (beveik 1 litras). Nepamirškite, kad gaunami duomenys yra uncijomis, todėl reikia jas paversti į mililitrus. 1 uncija yra apie 30 ml.

3. Fizinis aktyvumas

Gyvenimo būdas taip pat turi didelę reikšmę geriamo vandens gausai. Tad jei sportuojate ir daug prakaituojate, skysčių gerti reikėtų daugiau ir dažniau, priešingai nei pasyviai laiką leidžiantiems asmenims.

Kiti patarimai:

Jei nenorite ir neturite laiko griežtai sekti, kiek mililitrų vis turite išgerti vandens, šie būdai padės suvartoti dienos skysčių normą kur kas lengviau nei apskaičiuojant:

  • Išgerkite 2 puodelius vandens kas kartą prieš ruošiantis valgyti;
  • Vos prabudus išgerkite stiklinę vandens;
  • Išgerkite dar vieną stiklinę likus 2 valandoms iki miegojimo laiko;
  • Visada su savimi turėkite buteliuką vandens;
  • Valgykite vaisius ir daržoves.

Laikantis šių patarimų, kasdien išgersite reikiamą kiekį vandens. Tačiau net jei ir nesate linkę gerti daug vandens, vaisių ir daržovių valgymas taip pat prisideda prie bendro vandens suvartojimo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(26)
(13)
(13)

Komentarai (10)