Pats geriausias būdas, kaip gydyti kosulį ar slogą: kodėl gydytojas rekomenduoja elektrinius inhaliatorius, kodėl tai geriau nei garuojantis puodas ir patys geriausi AliExpress inhaliatorių pasiūlymai iš Belgijos sandėlio  (1)

Peršalimo simptomai vienaip ar kitaip palies mus visus – ir tai normalu. Pasigauti slogytę su kosuliuku vaikui nebaisu bent 6 kartus, o suaugusiam 2-3 kartus per metus, - teigia gydytojas Valerijus Morozovas. Ir kaip sau padėti? Apie gargaliavimus su kūdikio šlapimu ir gydymą taurėmis gal pakalbėsime kada nors kitą kartą, o šiandien tikrai veiksminga, bet neretai neteisingai naudojama priemonė – inhaliacijos.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2020-11-17 Pats geriausias būdas, kaip gydyti kosulį ar slogą: kodėl gydytojas rekomenduoja elektrinius inhaliatorius, kodėl tai geriau nei garuojantis puodas ir patys geriausi AliExpress inhaliatorių pasiūlymai iš Belgijos sandėlio  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gydytojas tvirtina, kad per savo karjerą yra ir prisiklausęs ir prisižiūrėjęs pačių įvairiausių situacijų, susijusių su inhaliacijomis.

Dirbdant greitojoje medicinos pagalboje įvyko du kurioziniai laringito gydymo atvejai: tėtis, kuris į karštą vonią įkėlė vaiką, ir močiutė, vietoje kelių minučių pakvėpavimo, kelioms valandoms palikusi kosintį anūką balkone lyjant lietui.

Abiem atvejais inhaliacijos padėjo priepuoliui, bet neapsaugojo nuo hospitalizavimo: nudegimas ir sušalimas. Todėl pagrindinis reikalavimas inhaliacijai – saugumas.

Pasak gydytojo, suaugęs tikrai gali saugiai pakvėpuoti ir virš arbatos puoduko, bet vaikas, kvėpuodamas virš karšto vandens mažose nepritvirtintose talpyklose, rizikuoja apversti puodą ir nusiplikyti.

O kvėpuodamas iš didelių stacionarių talpų – sušilti, nes garai, tikėtina, veiks ne vien kvėpavimo takus, bet visą kūną. Todėl elektrinis inhaliatorius – saugus ir patogus variantas, - teigia. V. Morozovas.

Mini inhaliatoriai, su gerais vertinimais ir labai gera kaina

„JianYouCare“ inhaliatorius16,08 € (pats populiariausias Aliexpress);

  • 51 % nuolaida;
  • Belgijos sandėlio pristatys per 7 dienas;
  • 3,92 € už pristatymą į Lietuvą.

 

 

„Agdoad“ inhaliatorius15,69 €;

  • 49 % nuolaida;
  • Čekijos sandėlio pristatys per 2-15 dienas;
  • 4,33 € už pristatymą į Lietuvą.

Dažnam gali kilti elementrarus klausimas: o koks inhaliatorius geresnis? Gydytojas šmaikščiai atsako klausimu: O kieno žmona gražesnė? Jokio skirtumo, renkatės pagal kainą, burzgimo garsą, išvaizdą ir pridedamus priedus.

Iš esmės visi vienodi. Kuo smulkesnius garus gamina – tuo galbūt toliau jie nueis kvėpavimo takais.

Spalvoti, draugiškos išvaizdos ir tyliai veikiantys aparatai vargu ar taps mielesni vaikams, jei jiems nepatiks pati procedūra, tad ar verta mokėti daugiau – pagalvokite. O štai skirtingų dydžių kaukės ir kandikliai – vertas dėmesio priedas.

Čia dar verta pažymėti, kad šie inhaliatoriai skleidžia iki 3,7 mikrometrų skersmens dydžio daleles. Tokio dydžio dalelės lengvai patenka tiesiai į kvėpavimo takus ir taip jie yra atpalaiduojami bei pradedamas gydymas.

 

Gydytojai taip pat rekomenduoja vieno seanso metu tokį inhaliatorių naudoti apie 15-20 minučių. Tada pasiekiamas maksimalus efektas.

Labai gera savybė yra ir ta, kad šis inhaliatorius po 20 minučių darbo automatiškai išsijungia. Todėl tikrai nereikės žiūrėti į laikrodį ir stebėti, kiek gi čia laiko jau vyksta procedūra. Viskas vyksta automatiškai.

Didelis privalumas yra ir tai, kad abu šie inhaliatoriai yra matinami baterijomis bei pakuotėse esančiais USB laidais. 

Kompaktiškus įrenginius patogu pasiimti su savimi ir naudoti taip, kaip tuo metu yra patogiausia: su baterijomis, arba prijungus USB laidu prie maitinimo šaltinio.

O kokie garai geriau: šalti ar karšti? Jokio skirtumo, - teigia gydytojas Morozovas.

Ką inhaliuoti? Gydytojas tvirtina, kad tai didžiausius nesutarimus keliantis klausimas google‘o ekspertams ir turi labai paprastus atsakymus:

  • Eteriniai aliejai? Griežtai ne. Dirginsime, kimšime, nudeginsime. Jokiai būdais ne.
  • Vaistai? Tik 2 atvejais: paskirti gydytojo arba specialiai skirti inhaliacijoms. Visokie neaiškūs, kaimynei padėję tirpalai netinka.
  • Soda? Ir kokia jos nauda? Burbuliuoti ir šnypšti? Nenaudojam.
  • Fiziologinis tirpalas? Jei kosulys sausas, gerklytę peršti, tai kvėpuoti fiziologiniu – tas pats, kas užpilti ant gleivinių druską. Galima ir pabloginti. O štai kai viskas gausiai bėga, varva ir padengta skrepliais ir snargliukais, fiziologinis gali tikti – paskatins išsivalymą, - teigia gydytojas.
  • Mineralinis? Tas pats, kaip ir fiziologinis, tik druskos poveikis dar stipresnis.
  • Paprastas vanduo? Geriausias pasirinkimas. Bet kada, bet kokiems simptomams, bet kokiu ligos periodu. Kai paburkusi nosytė, sausas kosulys, džiūsta gerklytė, švokščiančio laringito priepuolis – vanduo geriausias pasirinkimas. Sudrėkins, suteps, paskatins atsikosėjimą, sumažins uždegimą. Tikrai nieko nepabloginsite ir niekam nepakenksite. Ar reikia virinti? Jei semiat iš balos, ežero ar Neries – taip. Jei įsipilate iš krano – ne.

 

Ir kaip dažnai inhaliuoti? Gydytojas teigia, kad tiek, kiek norime. Jaučiate, kad vėl atsiranda varginantys simptomai, kurie palengvėja pakvėpavus – pirmyn, Jūsų niekas nestabdys.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(5)
(1)
(4)

Komentarai (1)