Škotijoje tarp intraveninių narkomanų plinta susirgimai juodlige  (9)

Škotijos sveikatos apsaugos agentūra sausio 6 d. paskelbė apie dar penkis susirgimus juodlige tarp heroino vartotojų. Iš viso užfiksuota 11 susirgimo atvejų, iš kurių penki baigėsi mirtimi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

"Remiantis faktais, galima teigti, kad infekuotas heroinas gali plisti ne tik Glasgou, bet ir kituose Škotijos regionuose. Visi narkotinių medžiagų vartotojai turi būti informuoti apie riziką – infekuotas heroinas pavojingas vartojant ne tik intraveniniu būdu. Heroino vartotojams rekomenduojama sustoti jį vartoti ir ieškoti pagalbos žalos mažinimo programose", - faktus komentavo Škotijos sveikatos apsaugos konsultantas epidemiologas Colin Ramsay.

Pernai gruodžio pabaigoje buvo gauti pranešimai iš Europos Sąjungos bendrijos Užkrečiamųjų ligų epidemiologinės priežiūros tinklo Skubaus įspėjimo ir reagavimo sistemos (EWRS) apie juodligės protrūkį tarp narkomanų Škotijoje, kuriame pažymėta, kad juodligės sukėlėjo šaltinis galėjo būti infekuotas heroinas ar kiti narkotikai, nes nėra nustatyta jokio kito ryšio tarp susirgimų, išskyrus narkotikų vartojimą.

Nerimaujama dėl juodligės išplitimo į kitas Europos Sąjungos šalis, jei bus patvirtinta, kad šie susirgimai tikrai susiję su heroino ar kitų narkotikų vartojimu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: vtv.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (9)