Atrastas genas, galintis blokuoti ŽIV plitimą  (0)

Albert universiteto mokslininkų komanda atrado geną, kuris sugeba blokuoti ŽIV bei stabdo pirmuosius AIDS sukeliamus procesus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mokslininkai paskelbė, jog jų atrastas genas, pavadintas TRIM22, kuomet yra patalpinamas į ląstelę, jis ima trukdyti ŽIV viruso kaupimuisi. Tai reiškia, kad virusas negali pasprukti iš ląstelės, jog užkrėstų kitas. Ląstelėje, kurioje buvo patalpintas TRIM22 genas, mokslininkai atliko eksperimentą išjungdami patalpintą geną. Rezultatas - aiškiai matyti, jog interferonas, baltymas koordinuojantis pasipriešinimą virusinėms infekcijoms, tapo visai nenaudingas. Tai reškia, jog TRIM22 yra mūsų kūno pagrindinė dalis, siekiant apsisaugoti nuo ŽIV.

Viena iš didžiausių blogybių gydant šią ligą yra ta, jog ŽIV virusas gali keistis, taip įveikdamas vaistų poveikį. Rastas TRIM22 genas - natūralus vaistas, kuris savaime kovoja su virusu. Tai vaistas, kuris jau yra mūsų ląstelėse.

Ateityje bus siekiama sukurti vakciną ar vaistus, kurie elgtųsi taip kaip TRIM22 genas – gebėtų stabdyti ŽIV plitimą, taip blokuodami AIDS pradžią. Tyrėjų komanda dabar aiškinsis, kodėl TRIM22 genas pas sergančius ŽIV žmones yra neveiklus bei tirs šio geno gebėjimą kovoti su kitais virusais.

Tyrimų rezultatai publikuoti viešojoje petogenų mokslų bibliotekoje.

Parengė: Evaldas

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: