Raketinį kompleksą C-300 parklupdė rusiški keliai (Video)  (121)

Vienoje Jekaterinburgo (Rusija) gatvėje, vykdamas į gegužės 9 d. Rusijoje rengiamo pergalės prieš nacistinę Vokietiją 65-ųjų metinių parado repeticiją, įvažiavęs į duobę įstrigo zenitinis – raketinis kompleksas C-300, pranešė „Newsru.com“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip praneša įvykį matę praeiviai, technika bandė apsisukti sankryžoje, tačiau tam nepakako asfaltuotos kelio dalis. Pasitikėdamas neeilinėmis raketinio komplekso pravažumo galimybėmis, vairuotojas drąsiai užvažiavo ant gazono, nors jis akivaizdžiai buvo pažliugęs ir be to, buvo matyti neseni žemės darbų pėdsakai. Viskas baigėsi tuo, jog galiniai mašinos ratai įvažiavo į didelę po vandens bala pasislėpusią duobę.

Šį įvykį mobiliaisiais telefonais užfiksavo miesto gyventojai, įrašas žaibiškai išpopuliarėjo internete.

„Jis gulėjo kaip nepribaigtas dinozauras“, - Jekaterinburgo miesto interneto portale „E1.ru“ rašė vienas įvykio liudininkas. „Užtat tikėtini priešai dabar iš tolo aplenks Jekaterinburgą, kad jame neįklimptų“, - antrino kitas.

Raketinis kompleksas kelias minutes bejėgiškai buksavo, kol galiausiai vairuotojas suprato, jog be išorinės pagalbos lengvai išsikapstyti nepavyks.

Rusijos kariškiai siūlo nesureikšminti šio įvykio - komentuodami nutikimą Rusijos žurnalistams, karininkai tvirtino, jog esą tokios duobės kelyje – šiaip ne kliūtis C-300 raketiniam kompleksui.

Tai ne vienintelis "galvos skausmas" karinei vadovybei. Jekaterinburgo mieste planuojamame parade turės dalyvauti ir tankai bei kita vikšrinė technika, tik deja, jie dislokuoti kitose karinėse bazėse ir visai neaišku, kaip jie turės patekti į miestą. Galbūt atvažiuoti patys (iš viso 40-50 vienetų), tačiau vietinius kelininkus šiurpas ima mąstant, kokie tuomet liks vis dar gausiai pažliugę keliai. Tiesa, jie ir taip verti atskiros istorijos (ypač Sibiro keliai), tačiau po sunkiasvorės technikos pravažiavimo net ir pusėtinų kelių vaizdas taps tragiškas.

Tad labai rimtai svarstoma mintis tokią techniką gabenti su vilkikais. Tačiau tampa neaišku, kur pakankamai nedideliame mieste parado metu reikės tokį vilkikų kiekį sutalpinti - jau dabar skaičiuojama, jog jie užblokuos didelę dalį parade nenaudojamų šalutinių gatvių taip paralyžuodami miesto eismą. Vis dėl to, parado organizacinis komitetas kol kas nepanikuoja - iki jo pradžios dar trys savaitės. Ką nors sugalvos.

Prie to pačio galime priminti pakankamai neseniai, šių metų vasario mėnesį įvykusią dar vieną kuriozišką Rusijos armijos istoriją apie "pamestus" tankus.

Centrinėje Rusijos dalyje, netoli miško buvo rasti 200 be priežiūros paliktų tankų. Karinė technika buvo visiškai nesaugoma, vasarį skelbė „The Telegraph“. Netoliese Jekateriburgo miesto palikti tankai buvo tapę praeivių pramoga. Žmonės laisvai laipiojo į tankus, žaidė su inventoriumi. Tankuose nebūta tik amunicijos ir raktelių, skirtų užvedimui.

„Visoje pamiškėje pilna paliktų tankų. Jei jums reikia vieno, ateikite ir pasiimkite“ - teigė vienas praeivis. Netoliese esančio kaimo gyventojai teigia, kad koviniai tankai T-80 ir T-72 pamiškėje apleisti ir apsnigti stovi jau maždaug 4 mėnesius.

Tiesa, kariuomenės atstovas aiškina, kad tankus esą saugojo specialus patrulis. Patys tankai esą netrukus turėjo būti perkelti į karinę bazę. Tačiau prokurorai skeptiškai žiūri į tokius pasiteisinimus ir pradėjo oficialų tyrimą. Tik tuomet kariuomenė suskubo perkelti tankus iš pamiškės į tinkamesnę vietą.

Skandalas kilo prabėgus vos kelioms dienoms nuo to laiko, kai Rusijos kariuomenės vadai pareiškė, kad armijai nereikia pusės iš dabar turimų 20 tūkst. tankų. Teigiama, kad kariuomenė gali atsisakyti nemažos dalies senesnių modelių. Tiesa, sprendimas palikti juos pamiškėje veikiausiai nėra pats geriausias būdas atsikratyti nereikalinga karine technika.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (121)