Rusai sukūrė raketinį „Trojos arklį“ (Video)  (80)

Pentagonas būgštauja, kad naujasis rusiškas raketinis kompleksas „Club-K“ gali visiškai pakeisti pasaulyje nusistovėjusį karinės galios balansą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV kariškių nerimą sustiprino aktyvios Rusijos pastangos reklamuoti šį strateginės paskirties raketinį kompleksą tarptautinėje ginkluotės rinkoje, kur jį gali laisvai įsigyti Iranas, Venesuela, Šiaurės Korėja ir „neprognozuojami“ kitų šalių režimai, skelbia „Telegraph.co.uk“.

„Club-K“ raketinis kompleksas, kurį suprojektavo Rusijos konstruktorių biuras „Novator“, buvo pristatytas balandžio 19 – 22 d. Malaizijoje vykusioje Azijos šalių gynybos parodoje. „Club-K“ vadinamas „strateginės paskirties ginklu už prieinamą kainą“. Tai standartinio dydžio jūriniuose konteineriuose, kuriais vežami įvairūs kroviniai, sumontuoti 4 sparnuotųjų raketų arba 4 antžeminių balistinių raketų paleidimo įrenginiai.

Ekspertų teigimu, standartiniuose 12 metrų jūriniuose konteineriuose paslėptas raketas galima gabenti laivais, traukiniais ar autovilkikais. Jų praktiškai neįmanoma susekti iki pat tos akimirkos, kai aktyvuojamas raketų paleidimo įrenginys.

Vienas toks raketinis konteineris kainuoja apie 15 mln. dolerių. Turint galvoje jo maskavimo ir kovines galimybes, „Club-K“ esą gali visiškai pakeisti įprastinius karo veiksmų scenarijus.

„Ši sistema suteikia galimybę platinti balistines raketas tokiais mastais, kokių dar nesame regėję. Dėl geros maskuotės nebebus įmanoma lengvai nustatyti, kad vienas ar kitas objektas naudojamas kaip raketų paleidimo įrenginys. Iš pradžių prie jūsų krantų pasirodo taikus krovininis laivas, o po minutės jūsų kariniai objektai jau sunaikinti sprogimų“, - teigia Pentagono ekspertas Reubenas Johnsonas.

Leidinio „Jane‘s Air Launched Weapons“, kuris pirmasis pranešė apie Rusijoje sukurtą „Club-K“ kompleksą, redaktorius Robertas Hewsonas mano, kad šis ginklas „pakeis žaidimo taisykles“, nes galės sunaikinti už 320 kilometrų esantį lėktuvnešį. Pasak jo, naujasis ginklas ypač yra pavojingas dėl to, kad niekas nežinos, kaip toli yra jūsų raketos.

Šiame vaizdo siužete pristatomos „Club-K“ galimybės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(3)
(0)
(3)

Komentarai (80)