„Apple“ nori uždrausti „iPad‘e“ „Flash'ą“  (47)

Įsiplieskus ginčui tarp „Apple“ vadovo ir kompiuterinių programų gamintojo „Adobe“, buvo nuskriausti milijonai „iPhone“ vartotojų – savo įrenginiuose jie nebegalės matyti daugiau kaip 75 procentų internetinių vaizdo klipų, praneša Dailymail.co.uk.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Apple“ vadovas Steve’as Jobsas ištarė griežtą „ne“ „Adobe“ gaminamoms programoms naujajame „iPad“ įrenginyje. Šios kompanijos gaminamos programos suteikia galimybę funkcionuoti didžiajai daliai internete esančių vaizdo klipų.Technologijų ekspertai apkaltino S. Jobsą monopolio kūrimu, nes sprendimas uždrausti „Adobe“ programinę įrangą „Apple“ gaminamuose mobiliuosiuose įrenginiuose panašus būtent į tokį žingsnį.

S. Jobsas savo pareiškime teigia, kad „Adobe“ kuriamos technologijos mobiliuosiuose įrenginiuose neveikia taip gerai, kaip turėtų veikti ir dėl daugybės „Mac“ kompiuterių programinių strigimų yra kalta „Adobe Flash“ technologija. Taip pat jis teigia, kad „Adobe“ turėtų susikoncentruoti į tobulesnių technologijų kūrimą ateičiai, o ne „Apple“ kritikavimu. „Adobe“ vadovas Shantanu Narayenas į šį S. Jobso pasisakymą atsakė lakoniškai: „Apple“ sprendimas uždrausti mūsų programinę įrangą savo gaminamuose įrenginiuose neturi nieko bendro su technologijomis. Tai rinkodaros sprendimas”.

„Flash“ yra multimedijos programinis įrankis, kuris internetinėse naršyklėse veikia kaip papildymas. Šis įrankis leidžia žiūrėti animaciją, žaisti interaktyvius žaidimus, matyti reklamas. Steve’as Jobsas teigia, kad „Adobe“ technologijos yra nepatikimos tiek veikimo, tiek saugumo aspektais. „Flash“ technologijos yra sukurtos įrenginiams, kurie naudoja pelę. Įrenginiams su lietimui jautriais ekranais ji yra visiškai nepritaikyta, - teigia jis. - „Tam, kad vartotojai galėtų žiūrėti internetinius video, žaisti ir matyti reklamas, „Flash“ programos yra nebereikalingos. Vartotojai gali pasirinkti daugybę alternatyvių variantų „Apple“ programų parduotuvėje”.

Technologijų analitikė Sheri McLeish sako: „Tai, kad „Apple“ atsisako „Flash“ programų dar nereiškia šios technologijos pabaigos. „Apple“ nėra vienintelis žaidėjas rinkoje. Visos asmeninių kompiuterių sistemos, kuriose yra įdiegtos „Microsoft Windows“ operacinės sistemos, negali pilnavertiškai funkcionuoti be „Flash“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (47)