Rusai kurs „nematomą sraigtasparnį“  (22)

Kompanijos „Rusijos sraigtasparniai“ vadovai teigia, kad jų valdoma įmonė rengiasi gaminti pirmąjį pasaulyje penktosios kartos kovinį sraigtasparnį, kuris galėtų atakuoti naikintuvus ir būti nematomas radarams, skelbia dienraštis „Gazeta“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Mes dirbame ties 5 kartos kovinio sraigtasparnio koncepcija“ - teigia kompanijos vykdantysis direktorius Andrejus Šibitovas.

A. Šibitovas nedetalizavo sraigtasparnio charakteristikų, tačiau pareiškė, kad kompanija darbams yra pasirengusi išleisti apie 1 mlrd. dolerių. Dar daugiau finansavimo laukiama iš valstybės biudžeto.

Rusijos Geopolitinių probelmų akademijos vadovas Konstantinas Sivkovas teigia, kad pasaulyje dar nėra sukurtas nė vienas penktos kartos sraigtasparnis, ties, JAV, anot jo, taip pat pradėjo vykdyti panašų projektą.

K. Sivkovas teigia, kad penktosios kartos sraigtasparniai turi būti nematomi radarams, gebėti nuskristi paididintą nuotolį, būti aprūpinti intelektualia ginklų kontrolės sistema, būti pajėgūs kovoti su naikintuvais ir pasiekti greitį nuo 500 iki 600 kilometrų per valandą.

Tiesa, projekto nebus galima vykdyti tol, kol nebus gautas vyriausybės palaiminimas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(1)
(1)
(0)

Komentarai (22)