„Sony Ericsson“ apsaugos monitorius nuo pašalinių akių  (5)

Bendrovė „Sony Ericsson“ sukūrė programinę įrangą kovai su mėgėjais žiūrėti į svetimus monitorius. Jei kompiuterio vaizdo kamera „pamatys“ pašalinį veidą, ekranas akimirksniu išsijungs, rašo „New Scientist“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Daugelis kompiuterių naudotojų nemėgsta kai iš už jų nugaros į ekraną žiūri pašalinis žmogus. Kartais tai gali būti ne tik nemalonu, tačiau ir pavojinga – tas, kas stovi už nugaros gali pamatyti prisijungimo vardą, slaptažodį arba kitus duomenis.

Apsaugai nuo pašalinių akių „Sony Ericsson“ siūlo naudotis interneto kamera su veidų atpažinimo funkcija. Jei kamera aptinka svetimą veidą, ji akimirksniu išjungia ekraną.

Egzistuoja ir programos, leidžiančios kompiuterio savininkui išjungti ekraną klaviatūros klavišo paspaudimu, tačiau jos ne visada efektyvios – stovintį už nugaros ir žiūrintį į ekraną žmogų galima pamatyti ne visada.

Technologiją pasiūlė „Sony Ericsson“ tyrėjai Martinas Ekas ir Bo Larsonas. Jie padavė patentinę paraišką savo išradimo registracijai.

Vis dėlto interneto kamerą galima naudoti ne tik apsaugai. Šių metų vasarį vienoje iš JAV mokyklų kilo skandalas dėl to, kad mokytojai stebėjo mokinius per mokyklinių nešiojamųjų kompiuterių kameras.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT bazė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (5)