Sukurta depresyvių blogerių nustatymo programa  (0)

Izraelio Ben Guriono universitete sukurta programa, galinti nustatyti negaluojančius blogerius. Ji leis analizuoti tinklaraščių įrašus ir nustatyti jų turinio depresyvumo lygį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Programa tinklaraščiuose ieškos tam tikrų žodžių ir jų junginių, o taip pat aprašymų ir metaforų, kurie gali atskleisti autoriaus psichinę ir emocinę būseną. Programos testavimo metu buvo ištirtas tūkstantis tinklaraščių įrašų, o rezultatai 80% sutapo su profesionalių psichoterapeutų vertinimais.

Programos kūrėjų grupės vadovas, profesorius Jairas Nojmanas, teigia, kad ši technologija padės medicinos personalui nustatyti asmenis, kuriems reikalingas gydymas. Vėliau šie žmonės galės gauti rekomendaciją apie specializuotos pagalbos būtinybę.

Profesorius Nijmanas sako, kad tinklaraščių analizei specialistai turės gauti blogerių sutikimą. Jo manymu, ši programa gali būti ypač paklausi JAV, kur depresijos lygis tarp gyventojų gana aukštas.

Programa buvo kuriama Izraelio gynybos ministerijos lėšomis. Universiteto atstovai pareiškė, kad programa nebus naudojama gynybos žinybų ir kariniais tinklais.

Šių metų gegužę Izraelio specialistai taip sukūrė programą, kuri iškoduodama žmogaus balsą ir jo tembrą, gali pasakyti, kokios emocinės būsenos šis yra.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT bazė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)