Rusija atsisakė „nacionalinės paieškos sistemos“  (0)

Panašu, kad Rusija atsisakė minties kurti „nacionalinę paieškos sistemą“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Galimybė kurti paieškos sistemą, atsižvelgiančią į „nacionalinius interesus“, buvo aptariama praėjusių metų pabaigoje. Buvo manoma, kad ateityje tokia sistema galėtų konkuruoti su šiuo metu populiariausia šalyje paieškos sistema „Yandex“. Taip pat ji galėtų užtikrinti „prieigą prie saugios informacijos ir uždrausto turinio tinklalapių filtraciją“.

Tačiau paaiškėjo, kad „nacionalinė paieškos sistema“ finansuojama nebus. Lėšos bus skirtos „tarpžinybinės paieškos sistemos“ kūrimui, kurios pagalba valdininkai galės ieškoti dokumentų ministerijų duomenų bazėse, o eiliniai interneto naudotojai – ieškoti reikiamos informacijos valstybinių organizacijų tinklalapiuose.

„Tarpžinybinės paieškos sistemos“ kūrimo projektui iš pradžių bus skirta 150 milijonų rublių, o 2011-2013 metais sistemos kūrimui gali būti skirta dar 470 milijonų rublių.

Taip pat skelbiama, kad „nacionalinė operacinės sistemos“ planai nesikeičia - ji tikrai kuriama ir bus pristatyta visuomenei. 2011 metais šiam tikslui gali būti skirtas 161 milijonas rublių, vėliau – dar 490 milijonų. Manoma, kad „nacionalinė operacinė sistema“ padės „sumažinti priklausomybę nuo „Microsoft“ produkcijos ir leis šaliai savarankiškai reguliuoti informacinių sistemų saugumo lygį“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT bazė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)