Koncepcinis Nokia N10 telefono modelis su trimis operacinėmis sistemomis  (14)

Dar visai neseniai „Nokia“ kompanija pristatė „Nokia N9“ išmanųjį telefoną su „MeeGo“ operacine sistema ir labai greitai pareiškė, kad tai bus pirmas ir paskutinis bendrovės telefonas naudojantis šią platformą. Visgi, dauguma „Nokia“ gerbėjų palankiai sutiko naująjį bendrovės produktą bei norėtų, kad ši telefonų serija būtų tęsiama ir toliau. O galbūt vienam didžiausių mobiliųjų telefonų gamintojui, šiuo metu savo oficialiai palaikančiam net tris operacines sistemas palankiausia būtų Mohamedo Šihuzano (Mohammed Shihuzaan) išmaninio telefono idėja?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Būtent šis dizaineris sukūrė savo svajonių „Nokia“ išmanųjį telefoną, kuris vartotojui suteiktų galimybę vienu metu naudotis net trimis skirtingomis OS. Kitaip sakant, telefono savininkas turėtų galimybę pasirinkti arba naujojo „Nokia“ partnerio „Windows Phone 7.5“ (Mango), arba jau praktiškai atsisakytą „MeeGo“, arba dar neišleistą „Android Ice Cream Sandwich“ operacinę sistemą.

Trys operacinės sistemos viename išmaniajame telefone neturėtų skambėti taip egzotiškai kaip atrodo, kadangi dar šių metų gegužę Japonijoje buvo pristatytas „Fujitsu LOOX F-07C“ telefonas, kuris palaiko dvi operacines sistemas (modifikuota „Windows 7“ ir „Symbian“).

Dizainerio Mohamedo Šihuzano (Mohammed Shihuzaan) koncepcinis išmanusis telefonas taip pat pasižymi ir labai realiomis techninėmis charakteristikomis. Įrenginyje pagrindinė operacinė sistema būtų „MeeGo“. Be to, trečiąją „Android Ice Cream Sandwich“ platformą būtų galima lengvai pašalinti, o vietoje jos įdiegti bet kurią kitą.

Išmaniojo telefono korpusas turėtų būti pagamintas iš baltos spalvos anoduoto aliuminio, o 3,9 colių „Clear Black OLED“ lietimams jautrius ekranas apsaugotas lenktu „Gorilla Glass“ stiklu. Be to, apačioje esančių mygtukų gamybai būtų panaudoti šviesos diodai (LED) – jų spalva galėtų pasikeisti priklausomai nuo operacinės sistemos. „Nokia N10“ taip pat turėtų 1,2 GHz spartos centrinį bei „Mali-400MP“ grafinį procesorių (GPU). Galinėje išmaniojo telefono dalyje puikuotųsi 8 megapikselių kamera su „Carl Zeiss“ optika, autofokusavimo funkcija bei dviguba šviesos diodų (LED) blykste.

Akivaizdu, kad „Nokia N10“ koncepcinio telefono idėja yra realiai įgyvendinama ir labai tikėtina, kad toks daugiafunkcinis įrenginys susilauktų didžiulio vartotojų dėmesio. Juk kas nenorėtų vietoje trijų skirtingų įrenginių įsigyti vieną ir išbandyti net tris skirtingas platformas?

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MobiNews.lt
MobiNews.lt
Autoriai: Jonas Bunevičius
(0)
(0)
(0)

Komentarai (14)