„Google“ įspėja vartotojus, kad jų kompiuteriai gali būti užkrėsti  (0)

Paieškos milžinė „Google“ pranešė pastebėjusi, kad kai kurių vartotojų kompiuteriai siunčia neįprastas paieškos užklausas. Kompanija įspėja šiuos vartotojus, kad jų kompiuteriai gali būti užkrėsti kenkėjiška programine įranga.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Neseniai, atlikdami rutininę priežiūros procedūrą viename mūsų duomenų centrų, pastebėjome padidėjusį neįprastų paieškos užklausų srautą. Susisiekę su saugumo ekspertais keliose kompanijose, iš kurių taip pat buvo siunčiamos šios užklausos, nustatėme, kad jų kompiuteriai buvo užkrėsti kenkėjiška programine įranga (angl. malware)“, – „Google“ tinklaraštyje pranešė kompanijos saugumo ekspertas Damianas Menscheris.

Kiek kompiuterių gali būti užkrėsti neskelbiama, tačiau šis skaičius yra gana didelis, kad „Google“ skirtų jam pagrindinį savo paieškos sistemos puslapį, praneša Mashable.com. Šiuo metu atlikę paiešką „Google“ svetainėje klientai, kurių kompiuteriai gali būti užkrėsti, puslapio viršuje matys atitinkamą įspėjimą. Jie raginami atnaujinti antivirusinę programą ir patikrinti, ar kompiuteryje nėra kenkėjiškų programų.

„Ši programa iš kompiuterių siunčia užklausas „Google“ naudodama tarpinius „proxy“ serverius. Tikimės, kad įspėdami vartotojus padėsime jiems pašalinti šią žalingą programą“, – rašo D.Menscheris.

Tai pirmas kartas, kai „Google“ naudoja paieškos sistemą tam, kad įspėtų vartotojus apie jų kompiuteriuose galimai įdiegtas kenkėjiškas programas. Tiesa, prieš porą metų paieškos sistema netyčia buvo pažymėjusi daugumą interneto tinklalapių kaip žalingus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)