Kinijoje įvyko dviejų greitaeigių traukinių katastrofa (Video)  (7)

BBC žiniomis, mažiausiai 32 žmonės žuvo ir daugiau kaip šimtas sužeista geležinkelio katastrofoje, kuri įvyko rytinėje Kinijos dalyje, susidūrus dviem greitaeigiams traukiniams. Pranešama, jog po susidūrimo netoli Wenzhou miesto (Zhejiang provincija) du greitaeigių traukinių vagonai nugarmėjo nuo tilto. Katastrofos detalės Kinijos žiniasklaidoje pateikiamos labai miglotai, tačiau viena iš kinų naujienų agentūrų informuoja, jog vienas traukinys netikėtai sustojo po žaibo iškrovos, o į jį netrukus iš paskos atlėkė ir rėžėsi kitas greitaeigis traukinys.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kiek keleivių buvo abiejuose traukiniuose, kol kas tiksliai nepranešama. Činhua (Xinhua) naujienų agentūra informuoja, jog vienu vagonu gali keliauti iki 100 žmonių. Iš pradžių buvo pranešama, jog greitaeigis traukinys D3115, keliavęs iš provincijos sostinės Hangzhou į Wenzhou, 20:30 vietos laiku nulėkė nuo bėgių. Vėliau televizijos tarnybos patikslino, jog vienas iš traukinių buvo priverstas sustoti dėl to, jog trenkus žaibui buvo atjungtas nuo energijos šaltinio. Netrukus į sustojusį traukinį įsirėžė iš paskos atlėkęs kitas traukinys. Pranešama, kad katastrofos metu du antrojo traukinio vagonai nukrito nuo tilto.

Vadinamieji „D“ kategorijos greitaeigiai traukiniai yra pirmos kartos greitaeigiai Kinijos traukiniai, kurių vidutinis greitis siekia 160 km/h.

Kinija pastaraisiais metais greitaeigių traukinių infrastruktūros plėtrai išleidžia milijardus. Kinų geležinkelio transporto inžinieriams nesvetimas ir pasaulinių greičio rekordų vaikymasis – šių metų pradžioje informavome, jog patobulinta naujojo kiniško greitojo traukinio „CRH 380“ versija „BL“ pagerino greičio rekordą – bandomojo važiavimo iš Pekino į Šanchajų metu, traukinys pasiekė 487,3 km/h greitį ir ankstesnį pasaulio rekordą (486,1 km/h), priklausiusį modeliui „CRH 380A“, pagerino daugiau kaip 1 km/h.

Prieš maždaug mėnesį Kinijoje buvo iškilmingai atidarytas supergreitojo traukinio maršrutas „Pekinas-Šanchajus“. 300 km/h greitį išvystantis traukinys minėtą atkarpą įveikia per beveik penkias valandas.

Šiame vaizdo siužete užfiksuota, kokiu greičiu įprastai kursuoja D3115 greitaeigis traukinys:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
Autoriai: Saulius Žukauskas
(0)
(0)
(0)

Komentarai (7)