„Google“ galima rasti slaptus Rusijos ministerijų dokumentus  (10)

Paieškos sistemoje „Google“ įvedus atitinkamus raktažodžius galima rasti oficialius Rusijos ministerijų ir jų departamentų dokumentus. Dalis jų turi žymą „Slapta“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tarp „Google“ suindeksuotų duomenų – daugybė nuorodų į oficialius Ekonominės plėtros ministerijos, Federalinės antimonopolijos tarnybos, Audito rūmų ir kitų struktūrų dokumentus. Visus juos galima nevaržomai atsisiųsti, skelbia Lenta.ru.

Vien „Google“ rado daugiau nei 100 failų, kurie turi žymą „slapta“ ar „tik tarnybiniam naudojimui“. Dešimtis panašių nuorodų galima rasti kitoje paieškos sistemoje Mail.ru. Nežymiai pakeitus raktažodžius šiuos dokumentus galima rasti ir per „Yandex“.

Anksčiau skelbta, kad paieškos sistemoje „Google“ galima rasti ir daugiau konfidencialių dokumentų. Šią savaitę paaiškėjo, kad naudojant „Google“ ar „Yandex“ internete galima rasti įvairių interneto parduotuvių, taip pat parduodančių sekso prekes, klientų duomenis – pavardes, prekių pristatymo adresus ir kt. Praėjusią savaitę pranešta, kad paieškos sistemos indeksavo trumpąsias žinutes, siųstas iš „Megafon“ svetainės.

Paieškos sistemos „Yandex“ atstovai teigia, kad konfidencialūs duomenys internete „nuteka“ dėl svetainių administratorių kaltės, kurie nesugeba pasirūpinti, kad paieškos sistemų „robotai“ negalėtų skenuoti slaptų dokumentų. „Tokių priemonių galima imtis uždraudžiant indeksavimą byloje „robots.txt“, naudojant „meta tag“ žymę „noindex“, arba uždrausti prieigą prie puslapių pareikalaujant slaptažodžio“, – rašoma „Yandex“ pranešime.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (10)