Brazilija parengė ambicingą vėjo energijos plėtojimo strategiją  (1)

Brazilijoje pastaruoju metu buvo viršyta 1 gigavato energijos riba, generuojama iš vėjo jėgainių, o dar po kelių metų šią ribą planuojama padidinti daugiau nei 5 kartus. Brazilijos energetikai skaičiuoja, jog dabartinio vėjo jėgainių pajėgumo užtenka aprūpinti energija 1,5 mln. namų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiuo metu Brazilijos valstybėje yra per 51 veikiančių vėjo parkų, išsidėsčiusių visoje šalies teritorijoje, ir daugiau nei 30 vėjo jėgainių parkų, kurie šiuo metu dar tik kuriami.

Tiesa, vėjo energija kol kas tesudaro tik 1 % visos energijos, reikalingos Brazilijai, kurios pagrindinis elektros energijos šaltinis yra hidroelektrinės. Tačiau dėl tolesnio hidroelektrinių plėtojimo kilus tarptautiniam protestui vis didesnis dėmesys kreipiamas į vėjo energetikos sektorių.

Brazilijos ekologiškos energijos asociacija „ABEEolica“ planuoja sugeneruoti apie 5,3 gigavato elektros energijos iš vėjo jėgainių parkų iki 2013 m. Pritrauktos investicijos iš vietinių privačių fondų ir tarptautinių kompanijų jau davė startą plėtoti 429 vėjo energijos projektus šalyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Ekoidėjos.lt
Ekoidėjos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)