Rusijos naujos tarpžemyninės balistinės raketos bandymas baigėsi nesėkme  (17)

Rusijoje, Plesecko kosmodrome buvo išbandomas naujos tarpkontinentinės balistinės raketos prototipas, informuoja lenta.ru. Raketos paleisti nepavyko – ji nukrito kosmodromo teritorijoje. Aukų nėra, niekas nebuvo sugriauta.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Antradienį Plesecke, šiaurės Rusijoje, vykęs bandymas buvo pirmasis naujos raketos, kuri, kaip teigiama, yra patobulinta strateginės raketos „Topol-M“, gebančios skristi daugiau kaip 10 tūkst. kilometrų versija, skrydis.

„Po paleidimo raketa nukrito kosmodromo teritorijoje. Aukų ar sugriovimų nebuvo“, – naujienų agentūrai „RIA Novosti“ teigė karinis šaltinis.

Rusijos Gynybos ministerijoje patvirtino, kad vyko naujos raketos paleidimas ir patikslino, kad bandymai vyko, kaip konstravimo darbų dalis. Raketos paleidimą stebėjo Maskvos šiluminės technikos instituto specialistai. Institutas – pagrindinis balistinių raketų RS-12M2, „Topol-M“, RS-24, „Jars“ ir „R-30 Bulava“ kūrėjas.

Šiuo metu Rusijoje vykdant 2011 – 2012 m. valstybinę ginklavimosi programą, kuriama nauja skystu kuru varoma balistinė raketa, kuri ateityje turėtų pakeisti pasenusias R-36M ir UR-100M UTTCH raketas. Dar 2011 m. pradžioje Rusijos gynybos ministro pirmasis pavaduotojas Vladimiras Popovkinas pareiškė, kad ministerija užsakė sukurti raketą, kuri neštų dešimt karinių individualaus taikymo blokų. Neatmetama galimybė, kad rugsėjo 28 d. Plesecko kosmodrome buvo išbandomas būtent šitos raketos prototipas.

Kol kas mažai žinoma apie naują tarpkontinentinę balistinę raketą. 2010 m. gruodžio viduryje korporacijos „Rosobščemaš“ generalinis direktorius Artūras Usenkovas pasakojo, kad nauja raketa pralauš bet kokias priešraketinės gynybos sistemas. Generalinio balistinių raketų „Bulava“ ir „Topol-M“ konstruktoriaus Jurijaus Solomonovo vertinimu, nauja raketa bus sukurta iki 2013 m.

Kitais duomenimis, raketa nešėja bus baigta kurti iki 2016 m. pabaigos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (17)