Atnaujintas „Google Reader“ sukėlė kritikos audrą  (2)

„Google“ ir toliau atnaujina savo internetines paslaugas, vis labiau juos integruodama į socialinį tinklą „Google+“. Kompanija, panašu, nori šį socialinį tinklą padaryti centriniu savo paslaugų portalu, „pakabindama“ ant jos visas daugiau ar mažiau „socialinio“ pobūdžio funkcijas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Google Reader“ – tai RSS informacijos srautų surinkimo sistema, populiari internetinė paslauga RSS naujienų prenumeratai ir skaitymui. Praėjusią savaitę buvo atnaujintas „Google Reader“ dizainas, elementų struktūra ir kai kurios funkcijos. Išorė savo bendru stiliumi labai primena „Google+“, tad kai kuriais vertinimais atrodo šiuolaikiškiau ir įdomiau. Po integracijos su „Google+“, dabar šio socialinio tinklo vartotojai galės patikusią naujieną patalpinti savo naujienų lentoje.

Tiesa, kai kurios naujovės iš vartotojų pusės sulaukė labai daug kritikos. Pačiame „Google Reader“ jau anksčiau buvo numatytos tokios funkcijos, kaip galimybė prenumeruoti kito vartotojo naujienas – dabar jų nebeliko. Susidaro tokia situacija, kad vartotojai yra tarytum verčiami visiškai pereiti prie „Google+“, kur yra palikta bent dalis buvusio „Google Reader“ funkcionalumo. Ir nors „Google+“ vis populiarėja, toli gražu ne visi RSS paslaugos vartotojai ten užsiregistravę arba nori ten dalyvauti. Be to, pereinant prie „Google+“, tektų nurodyti savo tikrus vardus – tokie dabartiniai minėtojo socialinio tinklo reikalavimai (nebent ateityje jie būtų bent iš dalies pakeisti). Naujovės sukėlė tokį didelį rezonansą, kad, pradėję piktintis savo tinklaraščiuose ir teminiuose forumuose, dabar internautai netgi ruošia peticiją.

Netikėtai ši problema dėl „Google Reader“ atnaujinimų kiek kitokiu kampu palietė Iraną. Kad opozicija neturėtų plačių galimybių koordinuoti savo veiksmus, Irane draudžiama daugelis socialinių tinklų. Tiesa, į „juodąjį sąrašą“ „Google Reader“ nepatenka, kadangi formaliai tai nėra socialinis tinklas, nors anksčiau tokias funkcijas sėkmingai atlikdavo. Taigi, atrodytų, nekalti pakeitimai įgyja ir politinę potekstę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: