Pakistanas blokuoja „nepadorias“ SMS žinutes  (4)

Pakistano telekomunikacijų administracija išsiuntė mobiliojo ryšio kompanijoms sąrašą žodžių ir posakių, kuriuos draudžiama naudoti, rašant SMS pranešimus. Visi sąraše esantys žodžiai turi būti besąlygiškai blokuojami.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Telenor Pakistan“ operatoriaus atstovas papasakojo, kad lapkričio 14-ąją kompanija gavo laišką iš Pakistano telekomunikacijų administracijos, prie kurio pridedamas maždaug 1,5 tūkstančio žodžių ir posakių sąrašas anglų ir urdų kalbomis. Sąraše yra daug žodžių ir posakių, kurie gali būti laikomi nepadoriais arba įžeidžiančiais, taip pat apibrėžiančių lytinius santykius ir kai kurias kūno dalis. Be to, į juodąjį sąrašą pateko Jėzaus Kristaus vardas.

Pakistane draudžiama bet kokia „prieš islamą nukreipta“ veikla. Šalies valdžia seniai draudžia naudoti „įžeidžiančius“ žodžius eteryje, laikraščių puslapiuose arba internete, neretai pastaruosius blokuodama. Praėjusiais metais Pakistane už Dievo niekinimą buvo uždraustas „Facebook“, kai paaiškėjo, jog socialiniame tinkle bus surengtas pranašo Mahometas karikatūrų konkursas. Vėliau dėl tų pačių priežasčių buvo užblokuota „YouTube“ interneto svetainė. Maždaug po dviejų savaičių tinklalapiai vėl tapo prieinami pakistaniečiams, tačiau „netinkami“ puslapiai liko užblokuoti.

Įdomu tai, kad „Google Trends“ ir „Google Insights“ servisų statistika byloja, kad pagal pornografinių užklausų kiekį Pakistanas užima pirmąją vietą pasaulyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)