„Google“ Europoje pateiktas dar vienas skundas dėl nesąžiningo dominavimo rinkoje  (3)

Prancūzijos internetinės prekybos tinklalapis „Twenga“ padavė skundą Europos Komisijai dėl nesąžiningo korporacijos „Google“ dominavimo rinkoje, praneša naujienų agentūra AFP.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Europos Komisija šiuo metu jau nagrinėja 9 kitus skundus prieš „Google“. Tinklalapis „Twenga“, kuris leidžia vartotojams ieškoti ir palyginti įvairių produktų kainas, antradienį pranešė, kad padavė skundą prieš „Google“: „2011-aisiais nesąžiningas „Google“ elgesys pastebimai suintensyvėjo. Ji, nepaisant antimonopolinių tyrimų Europoje ir JAV, aiškiai siekia pašalinti visas konkurencijos formas keliuose sektoriuose, tokiuose kaip video-, viešbučių, produktų ir oro linijų paieškos“, – teigia vienas iš „Twenga“ įkūrėjų Bastienas Duclaux.

Prancūzijos kompanija kaltina „Google“ pirmenybę vykdant paiešką teikiant savo pačios paslaugoms, tokioms kaip „Google Shopping“, o konkurenčių tinklalapius sistemingai pateikiant po jų. Įmonė skundą pateikti svarstė jau praėjusiųjų metų pabaigoje. Europos Komisija naujienų agentūrai AFP sakė, kad peržiūrės „Twenga“ skundą ir nuspręs, ar įtraukti jį į vykstantį tyrimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)